BGST Eğitim 16 Kasım’da Açılıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

bgst_egitimMimesis Haber/“Sanat herkes içindir, isteyen herkes sanat yapabilir” diyen Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu (BGST) sanatçıları; herkesi müzik, dans ve tiyatro alanlarında edindikleri birikimi paylaşmaya çağırıyor.

Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu (BGST), yaklaşık yirmi yıldır sürdürmekte olduğu çalışmalarda, bu topraklarda yüzlerce yıl bir arada yaşamış kimlik ve kültürlerin içinden seslendi. Topluluk; bu yaklaşımını, gündelik hayatın değişkenliği ve çokkimlikli gerçekliğimiz içinde sürekli yeniledi. Bugüne kadar konserler, dans-müzik gösterileri, tiyatro oyunları, dans-tiyatroları, seminerler, atölyeler, kitaplar ve sunumlar aracılığıyla da takipçileriyle paylaştı.

Ve şimdi, BGST Eğitim ile birlikte; müzik, dans, tiyatro alanlarında bugüne kadar edinilen birikimin, belli bir müfredat kapsamında, çalışmalar, uygulamalı atölyeler ve kültürel sunumlar aracılığıyla daha sistematik bir şekilde paylaşılacağı bir eğitim alanının kapıları açılıyor. BGST’li sanatçılar, herkesi dans-müzik-tiyatro disiplinlerinin birbirinden beslendiği, kültürel çoğulcu değerlerle örülen bir sanat eğitimine davet ediyor.

Katılımcıların katkısıyla  geliştirilmesi hedeflenen bu okullaşma perspektifinin, yaşadığımız coğrafyaya özgü sanatsal ifade olanaklarının geliştirilmesine de katkı sunması bekleniyor.

İş yoğunluğu, ilerleyen yaş, yetersizlik  gibi endişelerin sanat yapmaya engel olmadığına inancıyla, kendini geliştirmek ve üretmek isteyen herkesin davet edildiği bu çalışmaların kapısı,  aynı zamanda çocuklara ve gençlere de açık…

BGST Eğitim Ne Yapacak?

BGST Eğitim’in müfredatı; ses yapımı, makam, armoni ve belli temel enstrüman çalışmalarının yanı sıra geleneksel dans ve müzikler ile tiyatro alanındaki atölyelerden oluşuyor.

BGST Eğitim’e katılanlar, aynı zamanda kültür ve sanat alanındaki farklı söyleşi ve sunumlara da katılma ve tartışma olanağı bulacaklar.

16 Kasım’da BGST’nin Beyoğlu’daki stüdyosunda başlayacak çalışmalar şöyle: 

Dans alanında: 

Balkan & Roman Dansları;

Doğu Karadeniz Dansları;

Geleneksel Danslar ve Sahneleme.

Müzik alanında: 

Kadınların Müziği: Birlikte Şarkı Söyleyelim;

Gençlerle: Çok-Dilli Şarkılar Söyleyelim;

“Çıkayım Gideyim uRumeli’ne”: Birlikte Trakya-Balkan Şarkıları Söyleyelim;

Ses Yapımı;

Ritim-Perküsyon;

Çocuklarla Piyano.

Tiyatro alanında: 

Temel Oyunculuk Eğitimi.

Ayrıntılı bilgi için bkz:  www.bgstegitim.com

Facebook sayfası: www.facebook.com/bgstegitim

Başvuru: bgstegitim@gmail.com / 0505 713 78 74

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.