Devlet Tiyatroları’nda 12 Aralık’ta Perde Açılmayacak

Pinterest LinkedIn Tumblr +

36058Türkiye Otel, Lokanta, Dinleme Yerleri İşçileri Sendikası (TOLEYİS), Devlet Tiyatrolarında 12 Aralık’ta greve çıkacağını açıkladı. Sendika genel merkezinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Genel Başkan Cemail Bakındı devlet tiyatrolarında çalışan üyelerinin toplu sözleşme hakkına saygı gösterilmediğini belirtti.

Sendikanın Fatih’te bulunan genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen Bakındı, devlet tiyatrolarında çalışan 650 üyeleri adına tüm girişimlerine rağmen, Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesindeki Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünün sözleşme görüşmelerine yanaşmadığı bilgisini verdi.

Tüm yasal prosedürleri yerine getirdikleri bilgisini veren Bakındı, 12 ilde faaliyet gösteren devlet tiyatrolarında grev kararı aldıklarını duyurdu. Bakındı grev kararını 14 Aralık’ta uygulayacaklarını ifade etti.

DT SANATÇILARINA ÇAĞRI

Genel müdürlüğün bir türlü masaya oturup üyelerinin sözleşme düzenine geçilmesine izin verilmediğine dikkat çeken Bakındı, “Bu nedenle grev hakkını kullanma zaruriyeti doğmuştur. Sendikamız buradaki tüm işçilerle 12 Aralık’ta saat 10.00’da Devlet Tiyatrolarında greve başlayacaktır” diye konuştu.

MASAYA OTURUN ÇAĞRISI

Cemail Bakındı, Devlet Tiyatroları sanatçılarına greve destek vermeleri çağrısında bulundu.

Yeni kurulacak hükümete de çağrı yapan Bakındı, “Önümüzde 20 gün var. Masaya bile oturmadık. Gelin masaya oturalım ve tartışalım. Bu arkadaşlarımızın toplu iş sözleşmesi düzenine geçme haklarına saygı gösteriniz. Bu arkadaşlarımız işçidir, devlet tiyatrolarının alt emekçileridir. Bunlara öksüz, itilmiş-kakılmış muamelesi yapılmıştır. Bu nedenle işçilerin kanundan doğan hak ve hukukları neyse verilmelidir. Aksi takdirde tiyatroların kapanması veya perdelerini indirmesi herhalde çok hoş bir durum değildir” diye konuştu.

evrensel.com

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.