Diyarbakır’da Canlı Kitap Etkinliği Yapıldı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

fft261_mf11863586Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu (DBŞT) 15-22 Kasım tarihleri arasında düzenleyeceği Tiyatro Festivali öncesinde canlı Kitap atölyesi başlattı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 15-22 Kasım tarihleri arasında yapılacak Tiyatro Festivali’ne ilişkin hazırlıklarını tamamlarken, festival kapsamında Tiyatro BeReZe, Kültür Daire Başkanlığı Sergi Salonu’nda canlı kitap atölyesi başlattı. Atölyeye Aram Tigran Kent Konservatuarı ve Cegerxwîn Kültür Merkezi’nden kursiyerler katıldı. 2012 yılında Can Çocuk Yayınları ile birlikte projeye başladıklarını belirten Erkan Uyanıksoy, etkinliğin amacının erken yaşta okuma alışkanlığını edindirmek ve seçtikleri bir çocuk kitabını çocuk seyircilerin önünde bir taraftan okuyup aynı anda canlandırmak üzerine kurulu olduğunu söyledi. Uyanıksoy, “Yani, canlı kitap bir tür teatral okuma saatidir. Dinleyici ve izleyiciler, bir yandan okunan kitabı dinleyerek takip ederlerken, diğer yandan bu kitabın sahne üzerinde oyuncular tarafından canlandırılışına tanık olurlar” dedi.

Uyanıksoy, amaçlarının Diyarbakır’da tiyatro yapan gençlere tecrübe aktarmak olduğunu ve bu amaçla Küçük Prens’i çalıştıklarını belirterek, atölye bitiminde bu performansı çocuk izleyiciyle buluşturacaklarını ifade etti. Uyanıksoy, Diyarbakır’da tiyatroya dair güçlü bir potansiyelin olduğunu da sözlerine ekledi.

Milliyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.