Drama ile Kur’an-ı Kerim Öğretimi Mümkün mü?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

drama-kuranMimesis Haber/ Bilindiği üzere tiyatro, eğitimde drama ve yaratıcı drama çalışmaları günümüzde oldukça popüler bir alan haline gelmeye başladı. Dramanın ve tiyatronun öğretici niteliğinden bir araç olarak yararlanmak bugüne kadar daha çok seküler kesimin ilgi alanındaydı. Ancak son yıllarda muhafazakar kesimin de bu alana ilgi duymaya başladığı söylenmelidir. Örneğin imam hatip okulları ders programında yaratıcı dramanın seçmeli bir ders olarak okutulmaya başlandığına sayfamızda yer vermiştik. Aşağıdaki haberden küçük çocuklara pratik din eğitimi  verilirken de oyun ve dramadan yararlanıldığı bilgisini alıyoruz.

Drama ile Kur’an Kerim Öğreniyorlar!

Diyanet İşleri Başkanlığının yürüttüğü çalışma kapsamında drama eğitimi alan din görevlileri, 4-6 yaş grubundaki miniklere drama ve oyun eşliğinde Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler öğretiyor.

Gaziantep Müftülüğünün talebi üzerine kentte görev yapan 51 Kur’an kursu hocası, drama ve oyunculuk eğitimi aldı.

Müftülük binasında bir hafta boyunca gerçekleştirilen eğitime katılan kursiyer eğitimciler, 4-6 yaş grubundaki öğrencilere çeşitli oyunlar eşliğinde din eğitimi verecek.

Kursiyerlere eğitim veren Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Eğitim Kurulu eğitim uzmanı Fatma Kotan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 yıldan beri devam eden 4-6 yaş çocuklara Kur’an eğitimine yönelik drama ve oyunculuk derslerinin başarılı biçimde sürdüğünü kaydetti.

Bu çalışmayı Müftülüğün talebi doğrultusunda Gaziantep’te de başlattıklarını, kentte bu yıl 4-6 yaş Kur’an kurslarında eğitim alacak çocukların hocalarına drama eğitimi vermeye başladıklarını aktaran Kotan, şöyle konuştu:

Bu yıl 4-6 yaş Kur’an kurslarında görev alacak kadın hocalarımıza uygulamalı bir eğitim veriyoruz. 4-6 yaş öğrencilerimizin uygulamalı eğitim almaları çok önemli. Öğreticilerimizin bu konudaki yeterliliklerini arttırmak istiyoruz. Konu olarak drama, oyun, metaforik uygulamaları işlemeye çalışıyoruz. Zaten 4-6 yaş grubu hayatı oyun içinde öğreniyor. Oyun hayatın ayrılmaz bir parçasıdır. Şu an Gaziantep İl Müftülüğünden 51 öğrencimiz bulunuyor. İçlerinde çok tecrübeli hocalarımız da var. Sunuş teknikleriyle onların yeterliliklerini arttırıyoruz.”

Trthaber

Mimesis Haber/Bülent Sezgin

Paylaş.

Yanıtla