İzmir Doğaçlama Tiyatro Festivali Başlıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

56583f3f18c7736338a3ac70[Mehmet Kurt’un Hürriyet’te yayınlanan haberinin bir kısmını paylaşıyoruz.]İZMİR’de doğaçlama tiyatronun öncülerinden biri olan Oyun Hamuru Tiyatrosu’nun düzenlediği “İzmir Doğaçlama Tiyatro Festivali”, 5’nci kez izleyicisiyle buluşacak.

4 Aralık Cuma günü Sabancı Kültür Merkezi’nde başlayacak olan festival, üç gün sürecek ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen doğaçlama tiyatro oyuncuları ve kuramcıları İzmirli sanatseverlerle buluşacak. Bu yıl festivale on altı doğaçlama tiyatro grubu katılacak. İstanbul’dan AZOT ve Mizahiyet Teorisi, Kocaeli’den Tiyatro Kasabası, Güya Oyuncular, Pulpİmpro ve Türbülans, Ankara ’dan Oyuncu Arkadaşlar ve Dilli Düdük, Eskişehir’den Alegori ve Hipnoz, Kütahya’dan Banliyo, Denizli ve İzmir’den Grup Çıkış, Doğaçhane, Bir Varmış Bir Yokmuş ve tabiŒ ki Oyun Hamuru sahne alacak.

Festival kapsamında 5 Aralık Cumartesi ve 6 Aralık Pazar günü Sabancı Kültür Merkezi’nde yapılacak olan atölyelerle doğaçlamaya gönül verenlere de katkıda bulunmayı hedefleyen Oyun Hamuru Tiyatrosu atölye detayları ile ilgili de bilgi verdi. Cumartesi sabah olacak atölyeleri, Darrell Aldridge-Willam Collins, Prof.Dr. Nurhan Tekerek, Yard.Doç.Dr. Kadir ÇEVİK yönetecek. Pazar sabah yapılacak atölyeyi Sıla AKDENİZ yönetecek. Atölyeler doğaçlama tiyatronun farklı formatları üzerine olacak.

Devamı için tıklayınız.

Hürriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.