Mülteci Kampında Hamlet

Pinterest LinkedIn Tumblr +

multeci kampi hamletLondra merkezli Globe Theatre Shakespeare’nin ölümünün 450’nci yıldönümü dolayısıyla 136 ülkeyi kapsayan bir Hamlet prodüksiyonu düzenledi.

Suriye’e giriş izni alamayan topluluk, Ürdün sınırında bulunan Zaateri mülteci kampında Suriyeli izleyicilere, Hamlet’i sergiledi. Globe Theatre; dünya çapında iki yıl sürecek Hamlet turuna çıkmış tiyatro maceracılarından oluşan bir grup olarak biliniyor.

UNESCO tarafından finanse edilen turun amacı Shakespeare’in ülke farkı gözetmeden dünya üzerindeki herkesi eğlendirebileceğini kanıtlamak. Yaklaşık 18 aydır uzun otobüs seyahatleriyle farklı ülkelerde performanslarını sergileyen ekibin bu epik yolculuğunun son adresi ise Suriye-Ürdün arasındaki mülteci kampı oldu.

Zaateri mülteci kampı (Ürdün) iç savaştan kaçan 90 bin Suriye vatandaşına ev sahipliği yapıyor. Geçtiğimiz günlerde kampa ulaşan tiyatro grubu kampın uluslararası araştırma ve geliştirme bölümünde yer alan bir prefabrik alanda performanslarını sergiledi. Oyun, birçoğu çocuk, 200 Suriyeli mülteci tarafından izlendi.

Taraf

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.