Odunpazarı’ndan Her Kesime Tiyatro Eğitimi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

fft261_mf12073493Odunpazarı Belediye Tiyatrosu, Eskişehir ve Türkiye’nin kültür sanat alanında uzman sanatçı ve eğitmenler ile birlikte yetişkinlere ve çocuklara verdiği tiyatro eğitiminin ardından gençlere ve halka yönelik tiyatro eğitimlerine de başlıyor.

Gençlerin sanatsal yeteneklerinin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla, Odunpazarı Belediyesi Tiyatrosu bünyesinde oluşturulan gençlik tiyatrosu kayıtları başladığı belirtildi. Yetkililer yaptığı açıklamada gençlerin tiyatro sanatına olan ilgisini profesyonel düzeye çıkarmak ve yeni tiyatro sanatçılarını eğitmek amacıyla açılan tiyatro eğitimlerine 13-17 yaş aralığındaki gençlerin katılabileceğini vurguladı. Temel tiyatro eğitimlerinin verileceği Gençlik Tiyatrosunda eğitimin 1 yıl süreceğini belirten yetkililer, eğitimin sonunda Gençlik Tiyatrosu öğrencilerinin en az 1 Oyun sahneleme hedeflerinin olduğunu ifade etti.

HALK TİYATROSU AÇILIYOR
Odunpazarı Belediye Tiyatrosunun bir diğer eğitim programı ise halka yönelik. Odunpazarı Belediye Tiyatrosu bünyesinde yetişkin, genç ve çocuk tiyatrolarının dışında Halk Tiyatrosu’nu da açıyor. Yaş sınırının olmadığı Halk Tiyatrosu’na sanata ve tiyatroya ilgisi olan herkesin katılabileceğini belirten yetkililer, amaçlarının tiyatroyu herkese ulaştırmak olduklarını ifade etti.

SON BAŞVURU TARİHİ 7 ARALIK
Gençlik ve halk tiyatrosuna katılmak isteyen vatandaşların kayıt yaptırmak için Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’ne gelmeleri gerektiğini söyleyen yetkililer, son başvuru tarihinin 7 Aralık 2015 olduğunu söyledi.

Milliyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.