Öğretmenler Günü’nde Tiyatro Öğretmenlere Ücretsiz

Pinterest LinkedIn Tumblr +

1447861528960İstanbul Devlet Tiyatrosu, 24 Kasım’da kutlanan Öğretmenler Günü dolayısıyla, öğretmenler için bazı oyunlarını ücretsiz sahneleyecek.

İstanbul Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Ulusları kurtaracak olan yalnız ve ancak öğretmenlerdir” sözü hatırlatılarak, “Bir milletin milli, ahlaki ve kültürel bakımdan kalkınması ancak saygıdeğer öğretmenlerimiz tarafından gerçekleştirebilir. Aileden sonra çocuklarımızın, nesillerimizin yetişmesini, bitmek bilmeyen sevgileriyle ve sonsuz çabalarıyla şekillendiren öğretmenlerimizi İstanbul Devlet Tiyatrosu olarak unutmuyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada ayrıca, “İstanbul Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü olarak geçmişimizi bize öğreten ve geleceğe umutla bakmamızı sağlayan değerli öğretmenlerimizin bu özel gününü kutluyor ve saygılarımızı sunuyoruz” ifadeleri yer aldı.

Buna göre, 24 Kasım’da Kozyatağı Kültür Merkezi Sahnesi’nde “Tersine Dünya”, Küçük Sahne’de “Nice Yıllara” ile Şişli Cevahir Sahnesi’nde sergilenen “#Cehennem” oyunları, öğretmenler için sahnelenecek. Oyunların davetiyeleri Devlet Tiyatroları gişelerinden ücretsiz olarak temin edilebilecek.

Sabah

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.