Sanat Sizi Çağırıyor…

Pinterest LinkedIn Tumblr +

fft107_mf6434423Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu, BGST Anadolu’nun kardeş türkülerini kapsayan birikimini kurslar düzenleyerek herkese açıyor. BGST sanatçıları müzik, halk dansları ve tiyatro eğitimi veriyor.

Kardeş Türküler grubunun da içinden çıktığı Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu (BGST), sanat birikimini herkesle paylaşacağı bir okul kurdu. “Sanat herkes içindir, isteyen herkes sanat yapabilir” diyen BGST sanatçıları müzik, dans ve tiyatro alanlarında edindikleri birikimi paylaşıyor. 16 Kasım’dan bu yana BGST, Beyoğlu’ndaki stüdyolarında çalışmalara başladı.

Yaşadığımız coğrafyanın geleneksel kültürlerine dair alternatif ve güncel bir yaklaşım geliştirmeyi hedefleyen Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu (BGST), yaklaşık yirmi yıldır sürdürmekte olduğu çalışmalarda, bu topraklarda yüzlerce yıl bir arada yaşamış kimlik ve kültürlerin içinden seslendi. Topluluk; bu yaklaşımını, gündelik hayatın değişkenliği ve çokkimlikli gerçekliğimiz içinde sürekli yeniledi. Bugüne kadar konserler, dans-müzik gösterileri, tiyatro oyunları, dans-tiyatroları, seminerler, atölyeler, kitaplar ve sunumlar aracılığıyla da takipçileriyle paylaştı.

Bgst Eğitim müzik, dans, tiyatro alanlarında bugüne kadar edinilen birikimin, belli bir müfredat kapsamında, çalışmalar, uygulamalı atölyeler ve kültürel sunumlar aracılığıyla daha sistematik bir şekilde paylaşılacağı bir eğitim alanı oluşturdu. BGST’li sanatçılar, herkesi dans-müzik-tiyatro disiplinlerinin birbirinden beslendiği, kültürel çoğulcu değerlerle örülen bir sanat eğitimine davet ediyor.

İş yoğunluğu, ilerleyen yaş, yetersizlik  gibi endişelerin sanat yapmaya engel olmadığına inancıyla, kendini geliştirmek ve üretmek isteyen herkesin davet edildiği bu çalışmaların kapısı,  aynı zamanda çocuklara ve gençlere de açık…

BİRLİKTE ŞARKI SÖYLEYELİM

Bgst Eğitim’in müfredatı; ses yapımı, makam, armoni ve belli temel enstrüman çalışmalarının yanı sıra geleneksel dans ve müzikler ile tiyatro alanındaki atölyelerden oluşuyor.  Bgst Eğitim’e katılanlar, aynı zamanda kültür ve sanat alanındaki farklı söyleşi ve sunumlara da katılma ve tartışma olanağı bulacaklar.

Dans alanında, Balkan & Roman Dansları, Doğu Karadeniz Dansları, Geleneksel Danslar ve Sahneleme eğitimi veriliyor.

Müzik alanında: Kadınların Müziği: Birlikte Şarkı Söyleyelim; Gençlerle: Çok-Dilli Şarkılar Söyleyelim; “Çıkayım Gideyim uRumeli’ne”: Birlikte Trakya-Balkan Şarkıları Söyleyelim; Ses Yapımı;

Ritim-Perküsyon ve Çocuklarla Piyano atölyeleri var.

Tiyatro alanında ise Temel Oyunculuk Eğitimi veriliyor.

Ayrıntılı bilgi için bkz:  www.bgstegitim.com 

Radikal

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.