Şehir Tiyatroları 2016 İçin 311 Oyuncu ve Teknik Eleman Alacak

Pinterest LinkedIn Tumblr +

fft107_mf6326902İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı olarak hizmet veren Şehir Tiyatroları, 2016 yılında sahneye koyacağı oyunlarda görev almak üzere 311 oyuncu ve teknik eleman için ihale açtı. 10 Kasım 2015 tarihinde İBB’nin ihale salonunda gerçekleşecek ihale sonucunda işe alınacak oyuncu ve teknik personel 1 Ocak 2016’dan yıl sonuna dek, bir yıl süreyle görev alacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı olarak hizmet veren Şehir Tiyatroları, 2016 yılında sahneye koyacağı oyunlarda görev almak üzere 311 oyuncu ve teknik eleman için ihale açtı. İhale, ‘açık ihale’ usulüyle gerçekleştirilecek. 10 Kasım 2015 tarihinde İBB’nin ihale salonunda gerçekleşecek ihale sonucunda işe alınacak oyuncu ve teknik personel 1 Ocak 2016’dan yıl sonuna dek, 1 yıl süreyle görev alacak.

189 OYUNCU ALINACAK
İhale için hazırlanan teknik şartnameye göre, 12 oyuncu, 82 yardımcı oyuncu, 82 figüran oyuncu, 9 figüran engelli oyuncu, 4 figüran çocuk oyuncu istihdam edilecek. 12 oyuncu için ‘özel ya da kamu tiyatrolarında başarılarını kanıtlamış’ olması ve en az ilkokul mezunu olması koşulu getirilirken, yardımcı oyuncular için “üniversitelerin ve konservatuarların tiyatro bölümlerini bitirmiş veya en az lise mezunu olup tiyatro alanındaki çalışmalarıyla kendisini kanıtlamış” olması kriteri getirildi.

OYUNCUYA 3 BİN, FİGÜRANA BİN 800 LİRA ÜCRET VERİLECEK
Teknik şartnamede oyuncuların ve teknik ekibin alacağı ücretler de belli. Buna göre oyuncular yaklaşık 3 bin, yardımcı oyuncular 2 bin 500, figüran kadrosunda görev yapacaklar ise bin 800 lira ücret alacak.

‘OYUNCULAR, SANATÇIYA YAKIŞIR BİR TUTUM SERGİLEMEKLE YÜKÜMLÜ’
İşe alınacak çalışanların uyması gereken kurallar arasında “Oyuncular sürekli ve geçici olarak kendilerine verilecek görevleri yapmak ve Şehir Tiyatroları sanatçı ve çalışanlarına yakışır bir tutum sergilemekle yükümlüdürler” ibaresi yer alıyor.

Öte yandan, şartnamede “Çalışmalara (provalar) ve gösterilere gerekli önem verilecek, zamanında gelinecek, aşırı davranışlarda, taşkınlıklarda bulunan, disiplinsiz davranan personelin işten çıkartılıp yerine yeni personelin alınmasını idare talep ettiğinde, yüklenici bu talebi itirazsız derhal yerine getirecektir” ifadelerine yer veriliyor. İhale kapsamında görevlendirilecek personelin yeterlilik, bilgi ve becerileri İnsan Kaynakları Müdürü, Şehir Tiyatroları Müdürü ve Şehir Tiyatroları Müdürlüğü Genel Sanat Yönetmeninden oluşacak bir komisyon tarafından değerlendirilecek.

TERZİDEN MARANGOZA TEKNİK EKİP ARANIYOR
Şehir Tiyatroları oyuncuların yanı sıra 6 terzi, 5 kuaför, 2 marangoz, 2 kunduracı, 7 dekor kostüm realizatörü, 30 sahne teknisyeni, 12 aksesuarcı, 7 halkla ilişkiler uzmanı, 24 yer gösterici, 11 efektör, 12 ışıkçı, 1 uzman pedagog, 1 sanat tarihçisi, 1 kütüphaneci, 1 fotoğrafçı da istihdam edecek.

HER YIL 10 SAHNEDE YAKLAŞIK 60 OYUN SAHNELENİYOR
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları her yıl 10 sahnede yaklaşık 60 oyun için perde açıyor. Şehir Tiyatroları Avrupa Yakasında Fatih Reşat Nuri, Kâğıthane Sadabad, Gaziosmanpaşa Sahnesi, Gaziosmanpaşa Ferih Egemen Çocuk Sahnesi, Muhsin Ertuğrul Sahnesi, Kâğıthane Küçük Kemal Çocuk Sahnesi, Anadolu Yakasında ise Üsküdar Kerem Yılmazer, Üsküdar Müsahipzade Celal, Kadıköy Haldun Taner ve Ümraniye Sahnelerinde haftanın 7 günü hizmet veriyor.

Radikal

Paylaş.

Yanıtla