Sırt Sırta Verip Tiyatro Kurdular

Pinterest LinkedIn Tumblr +

tasrakabareKısa süre önce hayatlarını birleştiren oyuncu çift Nergis Öztürk ve Cemal Toktaş, bir yapım merkezi kurdu. Her yıl yeni bir oyun yapmayı planlayan çift, “Birlikte bir şey yapmak güven verici. İkimiz de köy kökenliyiz. Taşra da bizim için hoşgörüdür” diyor.

Oyuncu çift Nergis Öztürk ve Cemal Toktaş, Taşra Kabare adında bir yapım merkezi kurdu. Herkesin bireysel projelerle karşımıza çıktığı bir dönemde onlar çift olarak sırt sırta verip güçlerini birleştirmişler. Taşra Kabare’nin eşinin ve kendisinin çok eskiden beri hayali olduğunu söyleyen Toktaş, “Birlikte bir şeyler yapmak güven verici. Birbirimizden destek alıyoruz. Böyle olduğu için mutluyum” diyor. Taşra Kabare’nin ilk projesi de Temizlik İşleri isimli bir tiyatro oyunu. Kara komedi ve absürt türlerini karıştıran oyun, seyirciye eğlenceli dakikalar yaşatıyor. Taşra Kabare isim olarak tiyatroyu çağrıştırsa da aslında burası bir yapım merkezi. İşleri sadece tiyatro değil ama öncelik her zaman tiyatro… Her yıl burada yeni bir oyun sahneye konacak. Sürekli ‘burası’, ‘burada’ diyoruz ama fiziki bir sahnesi henüz yok Taşra Kabare’nin. Toktaş, ileride sabit bir sahnede perde açacaklarını kaydediyor. Neden taşra adını verdiklerini de “Taşra bizim için bir kavram. İkimiz de köy kökenliyiz. Bizim için sokağı, özgürlüğü, misafirperverliği ve hoşgörüyü ifade ediyor” cevabını veriyor.

Kapımız Herkese Açık

Temizlik İşleri, Toktaş’ın yazdığı Taşra Kabare’nin ilk oyunu, projesi. Bu sezon boyunca şehrin farklı sahnelerinde bu oyunu izleyeceğiz. Mesela bu akşam Moda Sahnesi’nde, yarın ve Aralık’ın 10’unda Sahne Pulcherie’de, Aralık’ın 15’inde de tekrar Moda Sahnesi’nde Temizlik İşleri perde açacak. Yeni tiyatroların ortak sorunudur sahne bulmak. Aynı sorunu kendilerinin de yaşadığını söyleyen Toktaş, yeni sahnelerin açılmasını ve artmasını temenni ediyor. Bu arada Taşra Kabare’de sadece kendi yazdıkları veya kendilerine ait projeler olmayacak. Dünya görüşlerine yakın herkese kapıları açık.

Yeni Projeler Yolda

Taşra Kabare’nin hayata geçirmeyi planladığı çok farklı projeleri var. Toktaş, ser veriyor sır vermiyor ama sezon sonuna doğru yetiştirecekleri bir oyun daha olduğunu söylüyor. Tiyatro dışında iki yapım projesinin de çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. En son Yılanların Öcü’nde yer alan Toktaş, şu an dizi tekliflerini de değerlendiriyor. ‘Tiyatro kurduk diye kenara çekilmedik’ imajı veriyor. Taşra Kabare’nin farklı bir dili, dokusu var. Bu, şimdiden ortaya çıkacak projelere de yansıyacak gibi görünüyor.

Çocuğumuz sahnede büyüyor

Yakın zamanda evlat sahibi olan çiftin sorumlulukları da artmış haliyle, ama onlar her şeyin üstesinden geliyor. Hatta onlar nereye çocuk da oraya. Toktaş, “Çocuğumuzun oyuncu olmasıyla ilgili henüz bir planımız yok, ama beş altı aydan beri o da sahne tozu yutuyor. Tiyatronun içinde büyüyor, büyümeye devam edecek” diyor.

Yeni Şafak

Paylaş.

Yanıtla