Teröre Karşı En Büyük Kozumuz Kültürümüz ve Silahımız Sanatçılarımızdır

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Fransa-Terore-karsi-en-buyuk-kozumuz-kulturumuz-ve-silahimiz-sanatcilarimizdirFransız Kültür Bakanı, ¨güvenlik yüzünden kültürden kısmıyor, aksine kültür bütçesini yükseltiyoruz. Karanlığın kitle imha silahı kültürdür”.

Paris’i kana bulayan saldırılardan 3 gün sonra Fransa Kültür Bakanı Fleur Pellerin, ”Ülkemizde müziğin yasamaya devam etmesi için her şeyi yapacağız” açıklamasında bulundu. Pellerin, cuma günü gerçekleşen saldırılardan sonra kültür aktiviteleri için ”istisnai yardım fonu” oluşturacaklarını açıkladı. ”Biliyorum ki, sahneye çıkmaktan, yeni gösteriler düzenlemekten, turneler yapmaktan vazgeçmeyeceksiniz. Güvenlik yüzünden kültürden kısmıyor, aksine kültür bütçesini yükseltiyoruz.” diyerek ekonomik destek çıkacağının altını çizdi.

Bu istisnai finans fonu Kültür Bakanlığı ve Finans Bakanlığı ortak desteği ile sağlanacak. Bu finansal yardımlar, Bataclan gösteri merkezine gerçekleştirilen saldırılardan sonra daha fazla güvenlik önlemi almak zorunda kalan, bunun için daha fazla bütçe ayırması gereken gösteri salonları için de önemli. Cuma günkü saldıranlardan bu yana ara verilen konserler pazartesi akşamı Filarmoni orkestrasının konseri ve salı akşamı Paris’in en büyük iki konser salonu olan Bercy ve Zenith’te verilecek konserler ile devam edecek.

Pelerin konuşmasının devamında, ”Biliyorum ki Fransızlar konserlere, gösterilere gitmekten vaz geçmeyecekler. Bu keyifle geçirilen zamanlar bizim kavgamız olacak. Barbarlık karşısında, en büyük kozumuz kültür ve silahlarımız sanatçılarımızdır. Bu barbar insanlar, Fransa’nın en çok önem verdiği sanatsal aktiviteleri, yasam sevincini, kültürel çoğunluğu hedef almıştır. Hiç bir saldırı, bizi kültürel aktivitelerden uzaklaştıramaz. Karanlığın kitle imha silahı kültürdür. ” dedi.

SİYASİ HABER

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.