Türkiye Tiyatro Sahnesi’nde Bir İlk

Pinterest LinkedIn Tumblr +

kam16, 23 ve 30 Kasım tarihlerinde Borusan Oto Dolmabahçe Sahne’de gerçekleştirilecek ‘KAM’ adlı oyunun müzikleri Mabel Matiz ve Selin Damar, kostümleri ise Selim Baklacı tarafından hazırlandı. Green Box tekniği ile, kamera tarafından sahnede etten ve kemikten olan oyuncunun canlı görüntüsünün, bilgisayar sayesinde yapılan eşzamanlı montaj ile başka bir görüntünün üzerine yapıştırılarak ekranlara yansıtıldığı trilojinin ilk 2 oyunu DANTEL ve KAM yeni sezonda seyirciyle buluşuyor!

DANTEL 2011’de prömiyerini yapan ve daha sonra Akbank Sanat, İstanbul Fransız Kültür Merkezi ve Borusan ArtCenter tarafından desteklenen DANTEL tiyatro dışında; dans, video art ve eşzamanlı montaj için Blue Screen tekniğini barındıran çoklu disiplinli solo performans. Evde zamanını geçiren kadınların kendilerini oyalama yöntemi, el emeği göz nuru olan dantelin hüzünlü bir yanı vardır. Saatlerce ince iş gerektiren bu uğraş vasıtasıyla işleyenin benliği parmak uçlarından ister istemez dantele akar. Kadınların baskın olduğu bir çevrede yetişen; toplum, aile ve geçmiş üçgeninden sıyrılmak isteyen 20’lerindeki “pasif agresif” Deniz, sevmek-sevilmek, görmek-görünmek, gerçeklik-sahte, iç-dış gibi kavramları kendi işlediği DANTEL’den yola çıkarak samimi bir dille seyirciyle paylaşıyor. Tasarım ve performansın Can Bora tarafından gerçekleştirildiği oyunun müzikleri Jehan Barbur ve Utku Öğüt imzası taşıyor.

Green Box tekniğiyle hazırlanmış, trilojinin ikinci oyunu KAM, İstanbul’dan kaçan ve “özgürleşmek isteyen” dört arkadaşın iki günlük kamp serüveni boyunca potansiyel kurtarıcı (?) bir şamanla karşılaşmalarını anlatıyor. KAM’da Yunus Günçe, Neslihan Aker, Başak Kıvılcım Ertanoğlu, Can Bora ve video oyuncusu olarak Zeynep Kankonde rol alırken oyunun müzikleri Mabel Matiz ve Selin Damar kostümleri ise Selim Baklacı tarafından hazırlandı.

Green Box perdesi ve kameralarla sahneyi bir film stüdyosuna dönüştüren, sanal gerçekliğe olan bağımlılık ve günümüz insanın kurtarılma arzusunun irdelendiği oyun Borusan Oto Dolmabahçe Sahne sponsorluğunda yeni sezonda seyircisiyle buluşuyor.

Aydınlık

Paylaş.

Yanıtla