80’lerde Lubunya Olmak Yeni Sahnesinde

Pinterest LinkedIn Tumblr +

mekan artı“80’lerde Lubunya Olmak” Mekan Artı’nın yeni sahnesinde oynanıyor. Mekan Artı farklı bir sahneleme ile seyircisini 1980’lerde bir pavyona davet ediyor ve trans bireylerin hayatlarına ortak ediyor.

“80’lerde Lubunya Olmak” en genci bugün 50 yaşında olan dört Trans birey üzerinden Türkiye’de Lubunya olmanın genel ve özel tarihini anlatıyor.

Oyunda deneyimlerini paylaşan dört trans birey kendi hikayelerini anlatıyor ve parklarda, üçüncü sınıf otellerde, randevuevlerinde, gece kulüplerinde, Pürtelaş’ta, Bayram Sokak’ta, Dolapdere’de, sokaklarda, karakollarda, kışlalarda yaşamak için direnen, hayata sımsıkı tutunan ve çoğu zaman birbirlerinden başka sarılacak kimsesi olmayan Lubunya bireylerin gözünden bu ülkenin bir döneminin korkunç hikayesini gözler önüne seriyor.

İzmir’de faaliyet gösteren Siyah Pembe Üçgen Derneği’nin 2012 yılında yayımladığı aynı adlı kitaptan uyarlanan oyun Ufuk Tan Altunkaya tarafından sahneye uyarlandı. Tamamı gerçekleştirilen söyleşilerden oluşan metinde, hiç bir değişikliğe gidilmeden, trans bireylerin kendi kelimeleri ile sahne uyarlaması gerçekleştirildi.

Evrensel

Paylaş.

Yanıtla