Şehir Tiyatroları’ndan Palyaço Prens

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Palyaco Prens AfişMimesis Haber / İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları 2015-2016 sezonunda Palyaço Prens adlı yeni çocuk oyununu seyirciyle buluşturuyor. Turgay Yıldız’ın yazdığı Süeda Çil’in yönettiği oyunun ilk gösterimi 20 Aralık 2015 Pazar günü Ümraniye Sahnesi’nde yapılacak.

Palyaço Prens, çocukların hayal dünyalarının masal olgusu ile beslenmesi için kurgulanan birn oyun. Kahramanlar, olaylar, olup biten her şey bir masal. Tiyatro, bu masalın onlara anlatılabilmesi için kullanıla araçlardan sadece biri. Günümüzde prensler, prensesler yok ama Palyaço Prens oyununda onlara ait gördüğümüz tüm duygular hala var. Şefkat-acımasızlık, iyilik-kötülük, mutluluk-mutsuzluk… En önemlisi sevgi… O hep vardı, hala var. Palyaço prens sevgiyi renklerle anlatan bir oyun.

Sahne ve kostüm tasarımını Emra Albayrak Şahin’in, müziğini Esin Engin’in, ışık tasarımını Osman Aktan’ın koreografi’sini Hamit Erentürk’ün, müzik direktörlüğünü Hakan Elbir’in yaptığı oyunda;  Musa Arslanali, Gürkan Başbuğ, Cem Baza, Özgür Dağ, Hakan Gümüş, Deniz Yeşil Mavi, Aslı Şahin, Aybar Taştekin, Ayşecan Tatari, Edip Tepeli ve Hazal Uprak  rol alıyor.

3 yaş ve üzeri çocukların seyredebileceği oyun, 20 ve 27 Aralık 2015 ile 03 Ocak 2016  tarihlerinde Ümraniye, 10-17-24 Ocak 2016 tarihlerinde ise Gaziosmanpaşa Sahnesi’nde.

Paylaş.

Yanıtla