“Adalet,Sizsiniz” Sahnelenmeye Devam Ediyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

adalet.sizsiniz Mimesis Haber / Rutkay Aziz ve Taner Barlas’ın karakterlerine can verdiği, Ümit Denizer’in kaleme aldığı ve henüz sergilenmeden Cevdet Kudret Edebiyat Ödülü (2012) ’nü alan “Adalet,Sizsiniz”   sahnelenmeye devam ediyor.

Tek perdelik oyun, M.Ö 5.yüzyılda Beş Yüzler Meclisinin zehir içirerek ölüme mahkum ettiği filozof Sokrates, 1633 yılında Engizisyon Mahkemesi’nin sürgüne göndererek  müebbet hapse mahkum ettiği bilim insanı Galileo ve 1927 yılında cinayet ve gasp suçlamaları ile yargılanıp elektrikli sandalyede idam cezasına çarptırılan  iki İtalyan göçmen işçi Nicola Sacco ile Bartolomeo Vanzetti’nin hikayeleri ile yargının nasıl siyasallaştığını çarpıcı bir şekilde sahneye taşımaktadır. Yıllar sonra itibarları geri verilen bu isimler, oyun boyunca seyirciye sorgulamadan geçen bir yaşamın anlamını ve adalet ile erdem arasındaki  ilişkiyi düşündürmektedir.

Muhsin Ertuğrul’un yazılarına “Perdeci” imzası atmasından etkilenerek kendilerine “Perdeci Oyuncuları” adını veren ekip aynı zamanda oyunun rejisinde yer almakta. Minimal ve pratik olmasıyla birlikte etkisini de bir hayli yüksek tutmayı başarmış dekor tasarımı Metin Deniz’in,  ışık tasarımı ise Mahmut Özdemir’in imzasını taşıyor. Finalde film müzikleri ile ünlü Ennio Morricone’in bestesi  “Here’s to You” parçasını Joan Baez’in sesinden duyuyoruz.

Oyun; 28 Aralık Pazartesi Yunus Emre Kültür Merkezi’nde, 21 Ocak Perşembe Trump Kültür Merkezi’nde izlenebilir.

Nadide Pınar Karataş / Mimesis

Paylaş.

Yanıtla