Ali İsmail Korkmaz İçin “Adalet, Sizsiniz”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

adaletsizsinizMimesis Haber / Rutkay Aziz ve Taner Barlas’ın birlikte rol aldıkları ödüllü tiyatro oyunu “Adalet, Sizsiniz”; Taksim Gezi Parkı protestolarına destek amacıyla katıldığı yürüyüşte polis ve karşıt görüşlü gruplar tarafından darp edilmesi sonucu öldürülen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz için sahnede! AYSA Prodüksiyon Tiyatrosu tarafından sahneye konan oyun, Antakya Meclis Kültür Sanat Merkezi’nde 5 Aralık 2015, Cumartesi akşamı saat 20:00’de Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV) yararına oynanacak.

Usta oyuncular Rutkay Aziz ile Taner Barlas’ın rol aldıkları ödüllü oyun “Adalet, Sizsiniz”; Taksim Gezi Parkı protestolarına destek amacıyla katıldığı yürüyüşe müdahale eden polis ve karşıt görüşlü gruplar tarafından darp edilmesi sonucu 19 yaşında öldürülen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz için sahnelenecek. Tiyatro dalında 2012 Cevdet Kudret Edebiyat Ödülü’ne layık görülen oyun, Ali İsmail Korkmaz’ın yarım kalan düşlerini hayata geçirmek için ailesi tarafından kurulan Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV) yararına oynanacak.

Rutkay Aziz ile Taner Barlas’ın Ümit Denizer ile birlikte kurdukları, adını, Muhsin Ertuğrul hocalarının yazılarına “Perdeci” imzasını atmasından esinlenerek koydukları “Perdeci Oyuncuları”nın ilk oyunu “Adalet, Sizsiniz” Ümit Denizer tarafından kaleme alındı.

Tek perdelik bir oyun olan “Adalet, Sizsiniz”; yargının siyasallaştığı üç tarihi olayı, usta oyuncular Rutkay Aziz ve Taner Barlas’ın muhteşem yorumlarıyla sahneye taşıyor. M.Ö. 5. yüzyılda Atina’da, Beş Yüzler Meclisi’nin ölüme mahkûm ettiği düşünür Sokrates, 1633 yılında Roma’da, Engizisyon’un müebbet hapse mahkûm ettiği bilim adamı Galileo ve 1927 yılında Boston’da, adaletin ölüme mahkûm ettiği iki İtalyan göçmen işçi Sacco ile Vanzetti’nin hikayeleri, “Adalet, Sizsiniz” ile tiyatro severlerle buluşuyor.

Tarihe geçmiş bu masumların itibarlarının, haksız mahkûmiyet kararlarının kaldırılmasıyla, yıllar sonra iade edildiğini vurgulayan oyunun yönetmenliğini de, “Perdeci Oyuncuları” üstleniyor. Ümit Denizer’in kaleme aldığı ve tam adı “Adalet, Sizsiniz (Sokrates, Galileo, Sacco, Vanzetti)” olan oyunun; sahne tasarımı ve kostümleri Metin Deniz imzasını taşırken, kukla uygulamaları ise Bülent İşcan tarafından gerçekleştiriliyor.

5 Aralık 2015 Cumartesi akşamı saat 20:00’de Antakya Meclis Kültür Sanat Merkezi‘nde sahnelenecek “Adalet, Sizsiniz”e ait biletler, ALİKEV, Kemancı Cafe, Saray Saatçilik ve Meclis Kültür Sanat Merkezi’nden temin edilebilir.

Paylaş.

Yanıtla