Anadolu Tiyatro Ödülleri

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Sahne Sanatları Portalı, bu yıl ikincisi yapılan Anadolu Tiyatro Ödülleri’nde Tiyatro Haber Portalı Ödülü’nü aldı. Tiyatro Gazetesi tarafından düzenlenen ödüller 10 Aralık Salı akşamı saat 20:00’de sahiplerine Şişli Kent Kültür Merkezi’nde düzenlenen bir törenle verildi.

Yayın hayatına başladığı 2010 Nisan ayından beri Mimesis Sahne Sanatları Portalı, Mimesis dergisinin adının getirdiği ciddiyet ve özenle, bir portal olmanın getirdiği dinamizm ve güncelliği harmanlamaya çalışıyor. Yayıncılığını yalnızca tiyatro alanındaki gelişmelerle sınırlı tutmayıp tüm sahne sanatlarına dair haberleri okurlarına ulaştırmayı hedefliyor.

Bir sahne sanatları portalı olarak ifade özgürlüğü, demokratikleşme ve örgütlenmeye vurgu yapan bir anlayışı sahiplenerek sahne sanatlarındaki sorunlara yönelik tartışmaları gündem yapmayı amaçlıyor. Aynı zamanda kuramsal çalışmalara özel bir önem vererek çeviri, araştırma, analiz metinlerine yer veriyor.

Mimesis bir yayın kadrosuna sahip olmakla birlikte her türlü katkıyı değerlendirmeye ve farklı seslere yer vermeye çalışıyor. Bu ödüle layık görülen Mimesis Sahne Sanatları Portalı olarak yazı, yorum ve eleştirileriyle katkılarını sunan herkese ve okuyucularımıza teşekkürü bir borç biliriz.

Paylaş.

Yazarın bütün yazıları için: EDİTÖR

1 Yorum

  1. Ömer F. Kurhan Tarih:

    Öncelikle Mimesis’i aldığı ödülden dolayı kutluyorum. Basılı dergi tarihi ve kitap yayıncılığı da hesaba katılacak olursa, özellikle sahne sanatları alanında 25 yılı aşan bir kurumsal gelenek yaratmak Türkiye’de istisnai bir olaydır.

    Bu vesileyle Mimesis portalde dikkatimi çeken bir eksikliğe dikkat çekmek istiyorum.

    Bilindiği gibi, çok uzun süredir Cumhuriyet gazetesinin yaşadığı bir hükümet-devlet baskısı var. Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün tutuklanmalarıyla baskının şiddeti bir üst aşamaya taşındı. Daha nerelere taşınabilir, belli değil.

    Cumhuriyet gazetesi ve tutuklu gazetecilerle dayanışmanın Mimesis portalde düzenli olarak görünür kılınması son derece önemlidir düşüncesindeyim. Şu anda gazeteciler tutukluluğun 21. günündeler.

    İkincisi, Cumhuriyet’le dayanışma sergilenirken, ayrı bir bilgilendirme dosyası açılarak medya alanında artan baskıya dikkat çekilmesi de son derece faydalı olacaktır.

    Üçüncüsü, Mimesis’in Silvri cezaevi önünde gerçekleştirilen ve “umut nöbeti” olarak bilinen eyleme katkı sunmak gibi bir kararı var mı bilmiyorum. Fakat tiyatroculara yaraşır bir şekilde “umut nöbeti”ne katkı sunmak, medya alanında entelektüel sorumluluğun gereğidir demek yanlış olmaz.

Yanıtla