Aziz Nesin’in 100. Yaşı Kutlandı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

aliaziznesinAziz Nesin’in 100. yaşı, Nesin Vakfı yararına düzenlenen bağış gecesiyle kutlandı. Fazıl Say’ın ve Cihat Aşkın’ın özel bir dinletiyle sahne aldığı gecede, Enver Aysever de Aykırı Kumpanya oyunundan Aziz Nesin’e dair bölümleri konuklara sundu.

Usta yazar ve düşünce insanı Aziz Nesin’in 100’üncü yaşı, Fazıl Say, Cihat Aşkın ve Enver Aysever’in özel performanslarıyla sahne aldığı bağış gecesinde kutlandı. Dedeman İstanbul Otel’de düzenlenen etkinliğe edebiyat, sanat ve iş dünyasından 400’ü aşkın “Nesin Vakfı dostu” katıldı. Sanatçıların ücretsiz olarak sahne aldığı gecenin tüm geliri Nesin Vakfı’na bırakıldı.

Geceye ev sahipliği yapan Ali Nesin, “Bu toprakların yetiştirdiği en sıradaşı karakterlerden birinin oğlu olmak kadar Aziz Nesin’in 100. yaşını dostlarıyla kutlamak da onur verici. Babam, iyi insan yetiştirme misyonunu Nesin Vakfı üzerinden gerçekleştirdi; bize de bu değerli mirası bıraktı. Vakfımızda insana saygıyı, sevgiyi ve barış dilini öğrenerek yetişen çocukların memleketimize hayırlı evlatlar olacaklarına ve hayatımızı iyilikle zenginleştireceklerine hiç kuşkum yok” dedi.

Nesin Vakfı Yönetmeni Süleyman Cihangiroğlu da, “Aziz Nesin tarafından kurulduğu 1973’ten bu yana, Nesin Vakfı’nın Çatalca’da barınma ve eğitim olanağı sunduğu yüzlerce çocuktan biriyim. Aziz Nesin’in ‘torun’larından biri, bugün 40’ı aşkın mutlu çocuğun ‘ağabeyi’ olmaktan gurur duyuyorum. Bu gecede sanatçılarımızın ve konuklarımızın verdikleri değerli destek sayesinde, Aziz Nesin’in ‘benim en büyük eserim’ sözüyle tanımladığı Nesin Vakfı’nı daha büyük bir güvenle geleceğe taşıyacağız” diye konuştu.

NESİN VAKIF DAHA DA BÜYÜYECEK

Yazarın 100’üncü yaşını 2015 yılı boyunca pek çok etkinlikle kutladıklarını, bu gecenin de bu etkinliklerin finali olduğunu belirten Cihangiroğlu, “Bu yıl Aziz Nesin’in 100. yaşına yakışır bir yıl oldu. Nesin Vakfı’nın tanınırlığına önemli katkılar sağlayarak kazandığımız hızla gelecek yıllarda daha büyük bir aile olacağız” dedi.

Dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say’ın ve usta kemancı Cihat Aşkın’ın özel bir dinletiyle sahne aldığı gecede, tiyatrocu ve yazar Enver Aysever de “Aykırı Kumpanya” oyunundan Aziz Nesin’e dair bölümleri konuklara sundu.

İş ve sanat dünyasından önemli isimlerin vakfa destek olmak için katıldıkları gecenin konukları arasında İpek-Rıfat Dedeman, Tarık Akan, Rutkay Aziz, Doğan Cüceloğlu, Arif Keskiner, Nebil Özgentürk, Koray Çalışkan da yer aldı.

AZİZ NESİN’DEN FAZIL SAY’A ÖZEL EL YAZMASI

Gecenin sürprizini yapan Ali Nesin, 12 Ekim 1979 tarihinde şair ve çevirmen Tahsin Saraç tarafından Aziz Nesin’e yazılan Fazıl Say hakkındaki mektubu da Say’a armağan etti. Mektubunda Fazıl Say’ın “özel statüyle yetiştirilmiş, bir harika çocuk” olduğunu belirten Saraç, 9 yaşındaki Fazıl Say’ın Yugoslavya’ya konser vermek üzere davet edildiğini ancak kendisine pasaport verilmediğini söylüyor. Saraç, Aziz Nesin’den Say’ın böyle bir etkinlikten mahrum bırakılmaması için destek rica ediyor.

Radikal

Paylaş.

Yanıtla