Basit Bir Kaza Çığ Gibi Büyürse Ne Olur?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

kurusıkıMimesis Haber / Levent Kazak’ın yazıp yönettiği “Kurusıkı” oyunu 4 Aralık 2015, Cuma akşamı Trump Kültür ve Gösteri Merkezi’nde 2. Sezonuna gala ile merhaba dedi.

AYSA Prodüksiyon Tiyatrosu tarafından sahneye konan oyunda; Mete Horozoğlu, Bihter Dinçel, Beyti Engin, Selen Uçer ve Bülent Alkış rol alıyor. Hemen tüm oyuncular, aynı karakteri iki farklı yönelimle sahnede temsil ediyorlar: Karakterin kendisini ve karakterin oynadığı stereotipi.

Oyun boyunca sürprizlerle karşılaşan seyirciden sahneye konulan kuru sıkı gerçeklik üzerine sürekli tahmin yürütmesi isteniyor.

“Herkesin başına gelebilecek basit bir kaza çığ gibi büyürse ne olur?” sorusu ile karşı karşıya kalan seyirci, oyunda zaman zaman öne çıkan kaba mizah ile kendinden geçerken, oyunun tanıtımında sıklıkla kullanılan, “şaşırtıcı sürprizlerle” bir anda olan bitenin suç ortağı haline gelebiliyor. Bitmeyecek sanılan bitiyor, gerçek olmadığı bilinen gerçek oluyor. Her şeyin sahte olduğu bir ortamda hayatlarına mutlu mesut devam eden bütün suç ortakları oyunun sonunda büyüyen çığın altında kalıyor.

‘Toplumsal adalet ve kadın’ dramaturjisinin ön plana çıktığı Kurusıkı’da, ‘profesyonelliğin’ ve ‘hedonluğun’ eleştirel temsilleri de sahnede yer alıyor.

“Kurusıkı”nın yükte ve pahada ağır, hatta bazen oyundan çok kendini izleten dekoru Barış Dinçel’in, ışık tasarımı Yakup Çartık’ın, koreografisi ise İlkem Ulugün’ün imzasını taşıyor. Kostüm tasarımını Ayşegül Özbay’ın üstlendiği oyunun yönetmen yardımcıları ise Seda Özelsoy ve Nermin Aslan.

Bilgi için:         aysaorg.com

Fırat Kuyurtar / Mimesis

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.