BGST: Ablukalara Son Verilsin!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

nusaybin-sokakMimesis Haber / Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu (BGST) yaptığı bir açıklamayla devam eden sokağa çıkma yasaklarının kaldırılmasını talep etti.

Açıklamada, ‘‘Tiyatro Hepimiz İçin / Ji bo Me Hemûyan Şano’’ projesi kapsamında Mardin’in Artuklu, Kızıltepe, Midyat ve Nusaybin ilçelerindeki liselerde gençlerle tiyatro oyunları ve atölyeler ile buluşmayı hedeflediklerini ancak projenin Nusaybin ayağının ilçedeki sokağa çıkma yasakları nedeniyle gerçekleşemediği belirtiliyor.

BGST açıklamasının tamamı şöyle:

“Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu ve Mardin Kültür Derneği’nin birlikte yürütüğü ‘‘Tiyatro Hepimiz İçin / Ji bo Me Hemûyan Şano’’ başlıklı proje kapsamında Mardin’in Artuklu, Kızıltepe, Midyat ve Nusaybin ilçelerindeki liselerde Kasım, Aralık ve Ocak aylarında gençlerle tiyatro oyunları ve atölyeler yolu ile biraraya gelmeyi hedefledik. Şuana kadar BGST’nin gençlik tiyatrosu serisinden Molière Efendi ve Selam Sana Shakespeare Kasım ve Aralık aylarında Artuklu, Kızıltepe ve Midyat ilçelerinde liselerde sahnelendi.

Ardından gerçekleşen atölyelerde ise oyunlara konu edilen tiyatro sanatçılarının oyunlarından bölümler gençlerle beraber Türkçe-Kürtçe olarak icra edildi. Proje kapsamında Nusaybin’deki gençlerle de biraraya gelinmesi hedefleniyordu. Ancak bölgedeki sokağa çıkma yasakları nedeniyle bu mümkün olmadı. Sadece Nusaybin değil; Dargeçit, Cizre, Silopi ve Sur’da günlerdir abluka sürmekte. İnsanların temel yaşam hakları ellerinden alınmış, bölge bir savaş alanına dönüşmüş durumda. Devlet yeni savaş konsepti kapsamında tanklarla, helikopterlerle mahalleleri bombalıyor. İnsanlar aleni bir şekilde sokakta, evlerinde katlediliyor. Bölge insansızlaştırılıyor…

BGST olarak Kürt halkına karşı uygulamaya konan bu katliam politikasını kınıyor, Kuzey Kürdistan’daki ablukanın derhal kaldırılmasını talep ediyoruz.”

Paylaş.

Yanıtla