Buca’da Tiyatro Coşkusu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

duslerkuklatiyatroTAKSAV’ın bu yıl 4. kez düzenlediği “İzmir Uluslararası Tiyatro Festivali kapsamında birbirinden güzel beş oyun Bucalı tiyatro severlerle buluşuyor. Buca programının ilk gösterisi olan ‘Düşler’ adlı kukla tiyatro oyunu, Bucalı minikler için sahnelendi.

Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat için Vakıf’ın (TAKSAV) 4 yıldır gerçekleştirdiği ve İzmir’in en kapsamlı tiyatro festivali olan “İzmir Uluslararası Tiyatro Festivali Bucalılar’ı tiyatroyla buluşturuyor. Yerli-yabancı, üçü sokak, ikisi çocuk, biri meddah ve biri de kukla oyunu olmak üzere 35 özgürlük temalı oyunun yer aldığı festival kapsamında birbirinden güzel 5 oyun da Bucalı tiyatro severler için sahnelenecek.

Festivalin Buca Belediyesi katkısıyla gerçekleşen Buca programı, minikler için sahnelenen “Düşler adlı kukla tiyatro oyunu ile başladı. Soner Akçay’ın hayat verdiği kukla oyununu izleyen çocuklar, keyifli bir gün geçirdi. Buca Belediyesi Yarı Olimpik Yüzme Havuzu Konferans Salonu’nda sahnelenen ve sirkte palyaço olarak çalışan Magic’in yerine daha genç ve yetenekli bir palyaçonun alınmasıyla kurduğu düşlerinin kabusa dönüşmesinin anlatıldığı kukla gösterisi, miniklere heyecan dolu dakikalar yaşattı.

Festival kapsamında Buca’da, Tatminkar Ödül isimli oyun bugün sahnelenirken, Kazara isimli oyun yarın, Carrar Ananın Silahları 12 Aralık ve Woyzeck 13 Aralık’ta Bucalı tiyatro severler için sahnelenecek.

Yeni Asır

Paylaş.

Yanıtla