Büyükşehir’den Kınay’a Yanıt

Pinterest LinkedIn Tumblr +

620px-buyuksehir-den-kinay-a-sert-yanit071220158953758882541“Tavrınızdan Utandık” Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, tiyatro sanatçısı Emre Kınay’ın Yılmaz İçöz sahnesinde oyun sonrası yaptığı açıklamada haberi olduğu halde yıkılacak bir salonun fiziki yapısını sınırları aşan bir şekilde eleştirmesi tepkiyle karşılandı, verilen yanıtta; “sizin tavır ve davranışlarınızdan, yanlış ve taraflı yorumlamalarınızdan biz de utandık, üzüldük” değerlendirmesinde bulunuldu.

“YANLIŞ VE TARAFLI YORUMLAMANIZDAN UTANDIK”

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı, tiyatro sanatçısı Emre Kınay’ın Tekirdağ’daki Yılmaz İçöz sahnesi ve tiyatro salonu ile ilgili basına ve sosyal medyaya yaptığı açıklamalara sert bir yanıt verdi ve “Utandık ve üzüldük ama sizin açıklamalarınızdan, tavır ve davranışlarınızdan utandık, üzüldük. Durumu yanlış ve taraflı yorumlamanızdan utandık” diyerek Kınay’ın Utandınız mı? sorusuna yanıt verdi.

DAHA ÖNCE BİLGİ ALIŞVERİŞİNDE BULUNDUK

“Sayın Emre Kınay–Sanatçı” başlığıyla yapılan açıklamada; “Evet, Biz, Sanatçıya en üst düzeyde saygı gösteren bir siyasi düşüncenin temsilcisiyiz.  Bundan 4-5 ay önce başkanlığımızı ziyaret ettiniz. Merdivenlerin başında Büyükşehir Belediye Başkanımız tarafından saygı ve mutlulukla karşılandınız. Sizinle, Tekirdağımızın 30 Mart’tan sonra büyükşehir oluşumuna paralel olarak gerçekleştirmeyi hedeflediğimiz projelerimizi paylaştık. Bunların başında da 2018 yılında yeni yapılacak olan ‘Büyükşehir Hizmet Bina’mız hakkında bilgi vererek Tekirdağımızın ihtiyacı olan 750-1000 kişilik tiyatro salonunun yapılacağını ve siz değerli sanatçılarımızın da görüşü alınacağını belirterek bilgi alışverişinde bulunduk.

SALONUN DURUMUNU SİZİNLE PAYLAŞMIŞTIK

Mevcut binamızda 30 yıldır tiyatro ve toplantı salonu olarak kullanılan salonda, günümüze kadar hiçbir onarım ve değişikliğin yapılmadığını, koltuk sahne düzeni ve fuaye salonlarının yetersiz olduğunu size anlattık. Sohbetimiz karşılıklı sevgi ve saygı çerçevesinde devam etti.

TEK SALONUMUZ BURASI

Yeni hizmet binamıza geçene kadar 2 yıllık bir süre daha mevcut bina ve salonda hizmet vermek durumunda olduğumuzdan ve şehrimizde tiyatro, nikah, toplantı vb. gibi etkinliklerin yapılabileceği tek salon olduğu için;

KOLTUKLARI YENİLEDİK

1-İlk olarak salonda vatandaşlarımızın oturduğu aşınmış ve son derece rahatsız edici koltukları değiştirerek yeniledik.

ÖN KOLTUKLAR MASA DÜZENİNE UYGUN PROTOKOL İÇİN DEĞİL

2-Aynı salonda Büyükşehir Belediye Meclisimiz de her ay toplantılarını yapmakta idi. Meclis üyelerimiz çalışma sırasında evrak dosya izleme konusunda sıkıntı çektikleri için ilk 3 sıradaki 60-70 koltuk, yandan açılır kapanır masa düzenine geçer şekilde özel olarak oluşturduk.

AÇIKLAMALARINIZI DAHA OBJEKTİF VE İNSAF ÇERÇEVESİNDE YAPARDINIZ

Eğer lütfedip inceleseydiniz veya talihsiz açıklamalarınızdan önce bilgi alsaydınız, size gerekli izahatı yapardık. Yani sizin kendi yorumlarınızda bahsettiğiniz gibi protokol için oluşturulmuş özel koltuklar değildir. Temsil ettiğimiz sosyal demokrat düşüncede böyle bir ayrım yapılması söz konusu bile olamaz. Topluma mal olmuş bir sanatçı olarak sizin bunu daha iyi bilmeniz gerekir, ve açıklamalarınızı daha objektif ve insaf çerçevesinde yapardınız diye düşünüyoruz.

ÇALIŞMALARIMIZI SIKIŞIKLIK NEDENİYLE KISA TUTTUK

3-Salon ve fuayenin düzenlenmesi 2 ay sürmüştür. Bu süre içerisinde şehirdeki tek salon olması dolayısıyla 70-80 etkinlik ertelenmiş kısmen iptal edilmiş durumdaydı. Bu sıkışıklığı gidermek için ne yazık ki çalışmalarımızı kısa tutmak zorunda kaldık ve sahne arkası kulis düzenlemesi yapılamadı. Geçici birkaç onarımla tamamlandı. Ayrıca salonda bulunan klimaların da bakım onarımı yapıldı.

ELEKTRİK SOBASI NEYİN NESİ?

4-Isıtma amaçlı elektrik sobanızı yanınızda getirmenizi, daha önce gittiğiniz salonlarda karşılaştıklarınızın deneyimi olarak yorumluyoruz. Öte yandan Fuaye, oda ve tuvaletlerin gerekli temizlik ve bakımları personelimiz tarafından yapılmış durumda idi.

GENEL DURUM HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

5-04.12.2015 günü tiyatro gösteriminiz için Tekirdağ’a geldiğinizde, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanımız ve ekibi oyun öncesi sahne hazırlık döneminde size bizzat gelerek, eksikliklerden dolayı hem özür dileyip hem de genel durum hakkında bilgi verdiler. Siz ve diğer sanatçı arkadaşlarınıza gereken saygı ve sevgilerini gösterdiler.

SANATÇININ DEĞERİNİ BİLİRİZ

6-Sanata ve sanatçıya verdiğimiz değerin bir ifadesi olarak salonumuza, değerli sanatçımız Yılmaz İçöz ismini verdik.

KONUYU BÜYÜK BİR TRAJEDİYE DÖNÜŞTÜRDÜNÜZ

Tüm bunlara rağmen, konuyu büyük bir trajedi haline getirerek yerel ulusal basın ve sosyal medyaya bu şekilde taşımanız tarafımızdan üzüntü verici ve bir o kadar da düşündürücü bulunmuştur. Bu açıklamalarınız çerçevesinde yapılan olumsuz yorumlarda üzüntümüzü daha da artırmıştır. Bizler bu açıklamaları ve bu yorumları kesinlikle hak etmedik sayın Emre Kınay. Sizin gibi topluma mal olmuş ve takdir edilen bir sanatçının daha hoşgörülü ve sevgi çerçevesinde açıklamalar yapması gerekirdi diye düşünüyoruz.

SİZİN TAVIR VE DAVRANIŞLARINIZDAN UTANDIK

Biz de hayal kırıklığı yarattınız. Evet utandık, dahası da üzüldük, sizin tavır, yorum ve davranışlarınızdan. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak sanata ve tüm sanatçılarımıza sevgi ve saygımız hiçbir zaman bitmeyecek. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. “denildi.

anons.com.tr

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.