Dans ve Akrobasi Mutfakta

Pinterest LinkedIn Tumblr +

DANS VE AKROBOSİ MUTFAKTAMimesis Haber / İstanbul Kültür Sanat Vakfı, dünyanın önemli sirk topluluklarından biri olan Les 7 Doights de la Main’i (Yedi Parmak) Türkiye’ye taşıyor. Topluluğun dans ve akrobasiyi bir mutfakta buluşturduğu gösterisi “Mutfak ve İtiraflar” 23-27 Aralık tarihleri arasında Zorlu Performans Sanatları Merkezi Drama Sahnesi’nde izlenebilir.

İstanbul Tiyatro Festivali direktörü Leman Yılmaz, “Mutfak ve İtiraflar” gösterisinin tanıtımı için 22 Aralık Salı günü düzenlenen basın toplantısında  topluluğu ağırlamaktan duyduğu heyecanı dile getirdi: “Topluluk, sahne gösterileriyle, dünyanın pek çok ülkesine düzenledikleri turnelerle çok iyi tanınıyor ve beğeniliyor. ‘Mutfak ve İtiraflar’ adından da anlaşılacağı üzere bir mutfak masasının etrafında paylaşılan anılar, yemek tarifleri ve bu güzel öyküleri birbirine bağlayan dans ve akrobasiden oluşan çok disiplinli bir gösteri. Mutfağın hala önemli bir kültürel unsur olduğu Türkiye’de ‘Mutfak ve İtiraflar’ın daha da çok sevileceğine inanıyorum.

Gösteride 9 akrobat/dansçı yer alıyor. Dançılar büyük bir mutfak dekoru içinde farklı akrobasi ve juggling hünerlerini çeşitli tiyatral tablolar kurarak sergiliyorlar. Gösteri boyunca grubun bestelediği müzikler eşiliğinde kendi kişisel hikayelerinden yola çıkarak oluşturdukları sahneler canlandırılıyor.

Topluluk 2002 yılında kurulmuş ve adını (Les 7 Doigt de la Main- Bir elin yedi parmağı) yedi kurucusudan alıyor: Isabelle Chassé, Shana Caroll, Patrick Léonard, Faon Shane, Gypsy Snider, Sébastien Soldevila, Samuel Tétreault. Topluluk kuruluşundan bu yana 11 farklı gösteriyi 40 ülke ve 350 şehirde seyirciyle buluşturmuş. Gösterinin koreografisi topluluğun sanat yönetmenleri Shana Caroll ve Sébastien Soldevida’ya ait.

“Mutfak ve İtiraflar”ın biletleri İKSV ana gişe ve Biletix’ten temin edilebilir. Ayrıntılı bilgi için: iksv.org

23 Aralık Çarşamba  20:30

24 Aralık Perşembe  20:30

25 Aralık Cuma         20:30

26 Aralık Cumartesi 15:00 & 20:30

Banu Açıkdeniz / Mimesis

Paylaş.

Yanıtla