Engelli Öğrenciler Yazdıkları Oyunu Sahneledi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

corumengellilersahnedeÇorum’da ilk kez sahneye çıkan öğrenciler, senaryosunu kendileri gibi engelli arkadaşlarının yazdığı tiyatro oyununu sahneledi.

Çorum Belediyesi ve Türkiye Beyaz Derneği işbirliğiyle hazırlanan Engelsiz Masal Kahramanları Projesi kapsamında, Devlet Tiyatro Salonu’nda, senaryosu Bekir Madan adlı engelli öğrenci tarafından yazılan tiyatro oyunu seyircilerle buluştu.

Oyunu, sahneleyenler de yine engelli öğrenciler oldu. Tiyatro oyunu, izleyenlerin büyük beğenisini kazandı. Proje koordinatörü Mustafa Üzücü, oyunun senaryosundan sahneye taşınmasına, bütün sürecin Çorum Belediyesi Engelli Eğitim Merkezi’nde öğrenimlerini sürdüren öğrenciler tarafından hazırlandığını kaydetti.

Öğrencilerin, önce tiyatro hakkında bilgilendirildiğini, ardından drama eğitimi verildiğini anlatan Üzücü, “Öğrencilere müzik, çocuk kostümü ve sahne makyajı konularında da eğitimler verildi. Tiyatro oyunu bedensel engelli Bekir Madan tarafından yazıldı. Toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla oluşturulan proje, engelli bireylerin önündeki engelleri ortadan kaldırdığımızda neleri başardıklarını görmemizi sağlaması açısından büyük bir önem arz etmektedir” dedi.

Oyunculardan Murat Akkoyunluoğlu, hayatında ilk kez sahneye çıktığını dile getirerek, yaşadıklarını hayatı boyunca unutamayacağını söyledi.

Sahneye çıkmanın kendilerine büyük bir sevinç kattığını vurgulayan Akkoyunluoğlu, “Oyun öncesinde çeşitli eğitimler aldık ve bugün sahneye çıktık. Büyük bir sevinç yaşadık. İlk kez sahneye çıkmanın heyecanıyla oyunumuzu sahneledik” ifadelerini kullandı.

Haber7

Paylaş.

Yanıtla