Erdoğan’a Kötü Haber: Resimlerdeki Gollum Değil

Pinterest LinkedIn Tumblr +

HDYüzüklerin Efendisi filminin yaratıcıları, Erdo ğan’ın Gollum’a benzetilmesi nedeniyle açılan davaya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada “Bu resimler Gollum’a değil, Smeagol’a ait” denildi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yeme, içme ve şaşırma görüntülerini Yüzüklerin Efendisi filminin karakterlerinden Gollum’a benzeten paylaşım için mahkemenin “bilirkişi” atamasına filmin yönetmen ve senaristlerinden yanıt geldi. Yönetmen Peter Jackson ile senaristler Fran Walsh ve Philippa Boyen, yaptıkları ortak açıklamada, “Kesin olarak söyleyebiliriz, hiçbiri Gollum’u temsil etmiyor. Hepsi Smeagol olarak isimlendirilen karaktere ait. Smeagol neşeli ve tatlı bir karakter. Yalan söylemez, aldatmaz ve başkalarını manipüle etmeye girişmez. Kötü ve işbirlikçi biri değil. Bu kişisel özellikler Gollum’a ait. Smeagol asla kendisinden zayıf olanların üzerinde gücünü kullanmak istemez. Zorba değil aksine sevilen biri. Bu yüzden bütün dünyadaki izleyiciler o karaktere ısındı” diye konuştu.

Çiftçi’nin avukatı Hicran Danışman, bu açıklamayla birlikte bilirkişi raporuna gereksinimin ortadan kalktığını söyledi.

Wood: Korkunç

Yüzüklerin Efendisi serisinde hobbit Frodo Baggins karakterine hayat veren aktör Elijah Wood da tartışmaya katıldı. Wood, Twitter’dan yaptığı açıklamada Erdoğan’ın resmiyle karşılaştırılan karakterin Gollum değil, Smeagol olduğu açıklamasını hatırlatarak “Karakterler iyi ya da kötü, ne olursa olsun; Bilgin Çiftçi’nin Erdoğan’ı Gollum ya da Smeagol’e benzetmesi nedeniyle hapis cezasıyla karşı karşıya kalması korkunç” dedi.

Cumhuriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.