Google; Orkestra, Opera ve Tiyatro Salonlarından 360 Derece Canlı Yayın Yapacak

Pinterest LinkedIn Tumblr +

google-360-derece-sahne-sanatları[Cenk Atlı’nın scroll.com.tr’de yayımladığı yazıyı okurlarımızla paylaşıyoruz.] Google, orkestra, opera ve tiyatro performanslarını 360 derece canlı olarak yayınlamak için dünyanın önemli sahneleriyle işbirliği yaptı.
Dünyanın en ünlü opera, tiyatro oyunları ve orkestraları artık benzersiz bir deneyimle oturma odalarınıza konuk olacak. Daha önce de sanat tarihinin en önemli eserlerini online olarak sergileyen devasa bir arşivle adını duyuran Google Cultural Institute, sahne sanatlarını dünyanın her yerinde masaüstü ve mobil platformlarda canlı olarak yayınlamak adına 60 performans sanatları enstitüsüyle işbirliği yapacağını duyurdu. Söz konusu işbirliği kapsamında yayınlanacak olan canlı gösteriler salondan her açısını gösteren 360 derecelik özel bir oturumla kullanıcılarla buluşacak. Google’la işbirliğine giden enstitüler arasında New York’taki Metropolitan Opera ve İngiltere’deki Royal Shakespeare Company gibi ünlü sahneler yer alıyor.
Bu sıradışı girişimin, bu denli büyük prodüksiyonları ve başyapıtları görme şansı bulamayan dünyanın her yerindeki sanatseverlere olabilecek en etkili biçimde sunmayı hedeflediği belirtiliyor.
Bu işbirlikleri aynı zaman Google’ın halihazırda dünyanın dört bir yanından 360 derece manzaralar sunan girişimlerinin bir uzantısı olarak da görülebilir. Diğer yandan, Google Cardboard başlıkları olanlar da sahne performanslarını sanal gerçeklik düzleminde de deneyimleyebilecekler.

scroll.com.tr

Paylaş.

Yanıtla