İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri Sahiplerini Buldu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ismet-kuntay-tiyatro-odulleri-sahiplerini-bulduİsmet Küntay’ın eşi Nadide Küntay’ın başlattığı ve bu yıl 16 dalda verilen 40. İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri sahiplerini buldu.

Ses Tiyatrosu Ortaoyuncular sahnesinde düzenlenen törende “En İyi Yapım Ödülünü, “Kerbela” oyunuyla, Şehir Tiyatroları adına alan Genel Sanat Yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu, oyunun yönetmeni Ayşe Emel Mesci ile 48 yıl önce tanıştığını aktararak, “Birlikte bir başarıya imza attık. Umarım tiyatrolar açık kalır. Onlar yazar, o yönetir, biz de oynarız” ifadelerini kullandı.

Törende, ödüllerin ilk yıllarından itibaren büyük emek harcayan Jüri Başkanı Hayati Asılyazıcı’ya “Sanata Destek Ödülü” verildi. Ödülü takdim eden oyuncu Ferhan Şensoy, “Hayati Asılyazıcı hakkında ne söylesem az kalır. Burada olmaktan büyük bir gurur duyuyorum” diye konuştu.

Ödülün kendisi için sürpriz olduğunu belirten Asılyazıcı da İsmet ve Nadide Küntay’ın çok eski dostu olduğunu aktararak, “Bilenler bilir, ben mesleğinde kendinden söz etmeyen biriyim. Yazdığım kitaplarda da hep sanatçı dostlarımı anlattım. Bugün arkadaşlarımın benim için yapmış olduğu bu sürpriz doğrusu beni çok şaşırttı” dedi.

Sağlık sorunları dolayısıyla geceye katılamayan Nadide Küntay, gönderdiği yazılı açıklamasında, “Büyük bir aşkla uğraş verdim. Emeği geçen tüm dostlara sonsuz teşekkür, sevgi ve saygılarımı sunar, ödül alan bütün sanatçılarımıza başarılarının devamını dilerim” ifadelerine yer verdi.

“İsmet Küntay Onur Ödülü”ne Defne Yalnız layık görüldü

Seçici kurulun yaptığı değerlendirme sonucu, “İsmet Küntay Onur Ödülü”nü “Nice Yıllara” oyunuyla Defne Yalnız, “En İyi Yapım Ödülü”nü “Kerbela” oyunuyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, “En İyi Oyun Yazarı Ödülü”nü “Annem, Oğlum ve Ben” oyunuyla Nesrin Kazankaya kazandı.

Yücel Erten “Deli Dumrul” oyunuyla “En İyi Yönetmen Ödülü”ne, Aslı Öngören “Kerbela” ile “En İyi Kadın Oyuncu Ödülü”ne, Levent Üzümcü ise “İstibdat Kumpanyası” ile “En İyi Erkek Oyuncu Ödülü”ne layık görüldü.

“En İyi Dramaturg Ödülü” Şafak Eruyar’a, “İsmet Küntay Özendirme Ödülü” Müjgan F. Şensoy’a, “İsmet Küntay Tiyatro Özel Ödülü” Yakup Almelek’e, “İsmet Küntay Seçici Kurul Özel Ödülü” Gamze Yapar Şendil’e takdim edildi.

Tiyatro Öteki Hayatlar’ın “On” isimli oyunu “İsmet Küntay Yılın Teması Özel Ödülü”nü alırken, “En İyi Sahne Tasarımı Ödülü” “Hayal-i Temsil” ile Cem Yılmazer’e, “En İyi Giysi Tasarımı Ödülü” “Kerbela” ile Hale Eren’e, “En İyi Işık Ödülü” Uğur Küçükdağ’a, “En İyi Müzik Ödülü” Murat Güneş ve İlhan Şeşen’e, “En İyi Çocuk Oyunu Ödülü” ise Kerem Gökçer’e verildi.

Törene Derya Baykal, Serpil Tamur, Celile Toyon, Göksel Kortay, Zeliha Berksoy, Ayşenil Şamlıoğlu, Tuncer Cücenoğlu ve Özen Yula gibi sanat ve edebiyat dünyasından isimler katıldı.

Ntv

Paylaş.

Yanıtla