“İstifa Edeceğim Diyen Eder”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

erhan yazıcıoğluİstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu, istifa edeceği yönünde çıkan haberler üzerine Şehir Tiyatroları oyuncularıyla bir toplantı yaptı.

Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde basına kapalı gerçekleşen toplantıya ilişkin açıklamada bulunan Yazıcıoğlu, “Bugün oyuncu, yönetmen, dramaturg arkadaşlarımla burada bir araya geldik ve istifam ile ilgili konuştuk. Hepsi beni destekliyor ve görevimde kalmamı istiyorlar” dedi. Yazıcıoğlu istifa kararında bir değişiklik olmadığını ifade etti.

Şen: “Biz, bu tür polemiklerin içerisine girmeyiz”

İBB Kültür Daire Başkanı Abdurrahman Şen, Yazıcıoğlu’nun istifa konulu açıklamalarına yönelik, “İstifa edeceğim diyen eder. Biz, bu tür polemiklerin içerisine girmeyiz” ifadelerine yer verdi.

Konuyla ilgili yorum yapmayacağını vurgulayan Şen, “Böyle polemiklerle uğraşacak halimiz yok. Erhan Yazıcıoğlu bugüne kadar medyaya bir kaç kez böyle haberler verdi ama değişen bir şey yok. ‘Aralık sonunda istifa ederim’ demiş, bugüne kadar iki üç defa tarih verdi zaten öyle. Zaman zaman bunu söylüyor, bırakır giderim diyor. Benim bu konuda yorum yapmam doğru olmaz” şeklinde görüşlerini dile getirdi.

İBB Şehir Tiyatroları Müdürü Salih Efiloğlu, “Erhan Bey böyle açıklamalar yapıyor, sonra vazgeçiyor. İlk defa yapmıyor” yorumunda bulundu.

Efiloğlu, Erhan Yazıcıoğlu’nun bugünkü toplantıda açıklama yapmasını doğru bulmadığını söyleyerek, şunları kaydetti:

“Biz bir kurumuz. Açıklamalar izne tabidir. Erhan (Yazıcıoğlu) Bey suç işliyor. Bu davranışları da idarede ters tepiyor. Bugünkü toplantı için kendisi, ‘kendi aramızda sohbet edeceğiz’ dediği için ben kapıyı açtırdım. Bana söz vermesine rağmen abuk subuk açıklamalar yapıyor. Doğru değil. Belediyeyi de kontrpiyede bırakıyor. Toplantıya katılan oyuncuların sayısı da elliyi bulmaz. Şehir Tiyatrolarında 360 kadar oyuncu var.”

Zihni Göktay: “Abartmamak lazım”

Usta oyuncu Zihni Göktay toplantıya katılamadığını ifade etti. Şehir Tiyatroları’ndaki birçok genel sanat yönetmeniyle çalıştığını belirten Göktay, “Hepsi geldi geçti. Kimi Allah’ın izni, kimi kendi isteğiyle ayrıldı” dedi.

Göktay, Şehir Tiyatroları’nın 102 yıllık bir kurum olduğuna dikkati çekerek, şu bilgileri verdi:

“Şehir Tiyatroları bir yanar dağdır. Zaman zaman durulur, sönmüş görünür. Patladığı zaman da lavları birilerini eritir gider. Sağ kalanlar devam eder. Bir devlet kurumudur. Siyaset, görüşler zaman zaman değişebilir, doğaldır. Bu kurumda yaklaşık 700 kişi ekmek yiyor. Bazı şeyleri abartmamak lazım. Bu meseleler masa başında, sabırla hallolur.”

İki tarafın da kendince haklı olduğunu savunan Göktay, seçim süreci ve hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesi gibi sıcak gündem konuları arasında, Şehir Tiyatroları’yla ilgili beklentilerin “ayrıntı” olarak görülmesini normal karşıladığını kaydetti.

Usta oyuncu, “Dere geçerken at değiştirilmez diye bir atasözümüz var. Konuya objektif bakıyorum ve masa başına oturup, hüsnü niyetle çözüleceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Seçkin: “Erhan Bey kendisiyle çelişiyor. ‘İstifa edeceğim’ diyor ama etmiyor”

Oyuncu Aslı Seçkin de toplantıya katılmadığını ve konuyla ilgili şaşkınlık yaşadığını aktararak, “Bugüne kadar 10 kadar genel sanat yönetmeniyle çalıştım. İlk defa birinin böyle açıklamalar yaptığını görüyorum. Şoktayız” dedi.

Yeni Şafak

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.