İTÜ’de Camiye Yer Var, Tiyatroya Yok

Pinterest LinkedIn Tumblr +

itu-de-camiye-yer-var-tiyatroya-yok[Hazal Yüksel’in Birgün’de yayınlanan haberinin bir kısmını paylaşıyoruz.]

Gizli cami temeli atılan İTÜ’de öğrenciler tiyatro faaliyetleri için yer bulamıyor. Öğrenciler yönetim tarafından, ‘’Kaynak yok’’ denilerek geri çevriliyor.

Ağırlıklı olarak İTÜ Mimarlık Fakültesi öğrencilerinden oluşan ve İstanbul’daki değişik üniversitelerden öğrencilerin de katıldığı İTÜ Tiyatro Kulübü bünyesindeki Taşkışla Sahnesi, üniversite yönetiminin engellerinden faaliyet gösteremez hale geldi.

Kuruldukları günden bu yana fakülte yönetiminden tiyatro faaliyetleri için yer tahsisi isteyen Taşkışla Sahnesi’nin üyeleri, dekan yardımcılığı döneminde kendilerine sözler veren Sinan Mertşener’in dekan olduktan sonra taleplerine kulak tıkadığını söyledi.

SPONSORU ÖĞRENCİ BULSUN
Taşkışla Sahnesi üyelerinden İstanbul Üniversitesi öğrencisi Fikri Buber ve İTÜ öğrencisi Orhun Cebeci, tiyatro çalışmaları için yer temini sağlanmadığından uzun süredir çalışmalarını Habitat Holü’nde yürüttüklerini belirtti. Sahnenin çalışmalarını sergilediği yer ise orta bahçe olarak bilinen avlu.

Buber ve Cebeci karşılarına çıkarılan zorlukları bir örnekle de açıkladılar; “Verilen sözler yerine getirilmeyince elimizde proje ile dekana gittik. Bu kez de bütçe sorunu olduğu söylendi. Dekan bütçenin karşılanamayacağını söyleyerek ‘kendiniz sponsor bulursanız projenize belki bakarız’ dedi.”

Devamı için tıklayınız

Birgün

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.