Kültür Bakanı Ünal’dan Sedat Peker açıklaması

Pinterest LinkedIn Tumblr +

mahirunalGeçen pazar günü İstanbul Ataşehir’de gerçekleştirilen Dünya Karapapak Türkleri 1. Kurultayı ve Kültür Etkinlikleri sırasında sahnede bulunan ve sponsorların logolarının yer aldığı dekorda, Kültür Bakanlığı’nın da logosu yer almıştı. Hakkında mahkemece verilmiş ve kesinleşmiş “organize suç örgütü lideri” hükmü olan Sedat Peker’e “Türklük Hakanı” unvanı verilen kurultaya, Kültür Bakanlığı görevini bir hafta önce devreden, eski bakan Yaşar Topçu da katılmış, hatta bir de konuşma yapmıştı.

Türkiye’nin, ‘kızıl elması’nın Adriyatik’ten Çin Seddi’ne uzanan bir Türk-İslam Birliği olduğunu söyleyen Topçu, “Türkmen Dağı’nda Bayırbucak Türkmeni kardeşlerimizin canı tende olduğu sürece topraklarını düşmana vermeyecekler. Bu kurultaydan hepiniz adına onlara selam gönderiyorum ve dünyadaki tüm Tük milletinin kalbinin onlarla olduğunu belirtmek istiyorum” demişti.

Ak Partili Vekiller de Vardı

Kurultaya, AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğu, AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey’in yanı sıra 10 ülkeden 30 akademisyen, 25 sanatçı, 50 şair ve yazar ile çok sayıda kanaat önderi katılmıştı. Kurultay’da “Türklük Hakanı” ilan edilen Sedat Peker de, yaptığı konuşmada, Kültür eski Bakanı Yaşar Topçu’dan övgüyle bahsederek, şöyle demişti:

“Eskiden bizim insanlarımız maalesef ki çok cesur değillerdi. Ancak son zamanlarda baktığımızda bizim insanlarımız içerisinde artık farklı nitelikte insanlar çıktı. Bu konuşmamı şöyle düzeltmek istiyorum. Belli bir makama gelmiş olan insanların içerisindeki bizim insanlarımız cesur değildi. Dava adamları her zaman cesurdur. Ama belli bir makama geldikten sonra bizim insanlarımız maalesef ki cesaretlerini kaybediyorlardı. Cennet mekan Abdullah Çatlı abinin kabrinde Yaşar Topçu Bakanımızı gördüğüm zaman basında kendi kendime şöyle demiştim. Bu kader artık değişiyor. Sayın Bakanımızı ben ilk defa burada tanıdım.”

Bakan Açıklama Yaptı 

Kurultay haberlerinin basında geniş yer alması üzerine, yeni Kültür Bakanı Mahir Ünal, Twitter’dan bir açıklama yaparak, kurultayla bakanlık arasında “ilgi bulunmadığını” bildirdi.

Radikal

Paylaş.

Yanıtla