Mekan Artı’nın Açılış Ayı, Dayanışma Ayı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

UntitledMekan Artı, eski sahnesini kapattıktan sekiz ay sonra yeni sahnesine kavuşuyor. Yeni sahne, Aralık-Ocak aylarında çeşitli tiyatro gruplarından on beş oyunu ağırlıyor.

Kısa bir süre önce Çemberlitaş’taki tarihi Şafak Sinemasının salonlarından birini kiralayan Mekan Artı ekibi İstanbul’daki sanat yolculuklarına devam edeceklerini ve yeni sahnelerini çağdaş bir performans sanatları merkezine dönüştüreceklerini duyurmuştu. Tarihi yarımada’da tarihi bir sinema salonunun içinde açılacak sahne için ekip “Değişimin ilerisini arıyoruz… Dönüşümün bizden olanını oluşturmaya çalışıyoruz. Çemberlitaş’ta yeni bir buluşma noktası oluşturuyoruz.” diyor.

Mekan Artı’nın yeni sahnesi şimdiye kadar oluşturdukları seyirci kitlesi ve sanat severlerin de desteğiyle 19 Aralık’ta açılıyor. İstanbul gibi bir metropolde sanat üretiminin zorluklarına karşı seyircilerin ve tiyatroların dayanışmalarına daha önce de şahit olmuştuk. Mekan Artı’nın yeni sahnesinin açılış ayında da bu gelenek bozulmuyor. 19 Aralık’tan 29 Ocak’a kadar Mekan Artı sahnesi on beş ayrı tiyatro grubunun destek oyunlarına ev sahipliği yapıyor. Bu tarihler arasında Mekan Artı’da konuk grupların oyunları gibi Tiyatro Artı’nın oyunları (Şahmeran’ın Bacakları, 80’lerde Lubunya Olmak, 90’larda Lubunya Olmak ve Sesler) da sergileniyor. Açılış ayında Mekan Artı toplamda yirmi dokuz etkinliğe yer veriyor.

Mekan Artı, tiyatro severlerin etkinlikleri takibinde kolaylık sağlaması için Sezonluk Abonelik, Sezonluk Öğrenci Abonelik, Arada Bir Abonelik seçenekleri de sunuyor. Mekan Artı’nın yeni sahnesi ve abonelikler hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için www.mekanarti.com internet sitesini ziyaret edebilirsiniz. 19 Aralık’tan itibaren de Mekan Artı ekibini “Divanyolu Caddesi, Darüşşafaka Sitesi, Şafak Sineması içi Çemberlitaş” adresinde ziyaret edip, etkinlik takvimleri ve oyun broşürleri edinebilirsiniz.

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.