Ömer Çelik, Akmen’e Açtığı Davayı Geri Çekmedi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ustunakmenEski Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, 30 Ekim’de hayatını kaybeden Evrensel Gazetesi Köşe Yazarı Üstün Akmen’e “kültürsüz kültür bakanı” ifadesi nedeniyle açtığı hakaret davasını geri çekmedi. Ömer Çelik’in, Akmen’in ailesinden tazminat talep edeceği öğrenildi. Çelik’in avukatları, 21 Kasım ve 24 Kasım’daki duruşmalarda tazminat davasını Akmen’in mirasçılarına açmak için mahkemeden süre istedi.

Çelik, Akmen’in Evrensel gazetesinde yazdığı bir köşe yazısı ve Türkiye Gazeteciler Cemiyetinin yayın organı Bizim Gazete’ye verdiği bir röportajda kullandığı ifadeler nedeniyle 3 dava açmıştı. Ceza davasının yanı sıra iki tazminat davası açılarak, 10 bin ve 50 bin TL tazminat talep edilmişti.

‘KÜLTÜR BAKANLIĞI YAPMIŞ BİRİNE YAKIŞMIYOR’

Akmen’in avukatı Devrim Avcı gazetemize yaptığı açıklamada, “Hayatını kaybetmiş bir yazarın ifadelerinden dolayı, ailesinden tazminat istemek kültür bakanlığı yapmış birine yakışmıyor. Konu manevi tazminat davasını da aşarak, para tahsili meselesine getiriliyor” dedi.

Akmen, hakkında açılan davayla ilgili olarak yaptığı açıklamada “Ne var bunda bu kadar alınacak. Koltuğa oturduğu günden beri ne bir opera, ne bir bale, ne bir tiyatro, ne bir sinema filmi gösteriminde hazır bulunmayan; bir resim ya da heykel veya fotoğraf sergisi açılışına katılmayan, siyasi erke bağımlı bir sanat oluşturmayı amaçlayan TÜSAK Yasası’na destek veren bir Kültür Bakanına ben nasıl kültürlü derim. Diyemem, dilim varmaz. Esasında inanın bana, bütün bu davalar, parmak sallamalar siyasi erkin otosansür uygulamasından başka bir şey değildir” demişti. Akmen ayrıca “Köşe yazarlarına, gazetecilere yönelik bu tür davaların artacağını düşünüyorum. Her meslekte olduğu gibi, siyasetçilerin de alkışlar kadar eleştiriye de açık olmaları gerekir” ifadelerini kullanmıştı.

Evrensel

Paylaş.

Yanıtla