Oyunlarla Yaşayanlar Sahnede

Pinterest LinkedIn Tumblr +

oyunlarla yasayanlarMimesis Haber / Usta yazar Oğuz Atay’ın tek oyunu olan Oyunlarla Yaşayanlar, Balkonda Yapım tarafından yazarın 38. ölüm yıldönümünde sahneye kondu. Galasını 19 Kasım 2015’te D22 Sahnesi’nde yapan oyunun yönetmeni ise Prof. Dr. Erhan Tuna.

Süleyman Atanısev, Handan Bayındır Tuna, Esin Karakaya, Atahan İsmail Keskin, Ali Savaşçı, Erhan Tuna, Mine Özyavuz, Hafize Balkan, Şevket Çemç’in hayat verdiği karakterler seyirciyi dönem Türkiye’sinde batılılaşma süreci ve getirdiği karşıtlıklar, aydın olma mefhumu gibi günümüzde halen kendine yer bulan konular eşliğinde bir yolculuğa çıkarıyor.

Oyun, birey olabilme meselesini emekli tarih öğretmeni Coşkun Ermiş’in, hayatın rahatsız edici ve benliğini tamamlamasına imkân vermeyen gerçekliğinden, kurmacanın yardımıyla sıyrılma çabası üzerinden seyirciye aktarıyor. Coşkun Ermiş’e bu serüveninde eşlik eden seyirci de onun yaşadığı çelişkileri, hüzünleri, heyecanları ve iç hesaplaşmalarını anbean takip ediyor.

Metinde tasvir edildiği biçimine sadık kalınan dekor tasarımı Cihan Aşar’ın, kostüm Arkadaşlar ve Gerçekler Tiyatro’nun, ışık tasarımı ise Koray Erhan Doğrul’un imzasını taşıyor.

Oyun 23 Aralık Çarşamba saat 20:30’da Tiyatro D22’de izlenebilir.

Sema Babacan / Mimesis

Paylaş.

Yanıtla