Sahnenin En Yenileri!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

fft107_mf6804814[Bahar Çuhadar’ın sahnenin en yeni oyunları üzerine Radikal’de yayınlanan yazısının bir bölümünü paylaşıyoruz.] Hepsi tazecik, hepsi yeni yazılmış, ilk defa sahnelenen oyunlar. Prömiyerlerini yapalı sadece birkaç gün oldu. İlk oyun heyecanını attılar; şimdi demlerini almış, seyircilerini bekliyorlar. Coşkun akan tiyatro gündemimizin en son oyunlarını sizin için seçtik. Bu hafta üçünden biri ilginizi çekebilir… 

Ülke dev bir şantiye…
buluT sezonu, Emek Sahnesi’yle ortak projesi olan ‘Babil’ ile açıyor. Kafamızı çevirdiğimiz her yerden yükselen devasa şantiyeler üzerinden, bugünümüze bakıyor, oyun. Metin ve reji, evvelki oyunlarında kaleminin maharetini defalarca ispatlayan Ebru Nihan Celkan’a ait. Birbiri ardına çıkılan katlarda, kimler bedeli peşin ödüyor, kartlar nasıl dağıtılıyor, kime ne düşüyor? Kuleler yükselirken neler alçalıyor? On bin basamak sonra da umut var mı? ‘Babil’ seyirciyi bugünün yeni yaşam alanına, şantiyeye davet ediyor.

BABİL
Yazan&Yöneten:
Ebru Nihan Celkan
Oyuncular: Defne Halman, Deniz Celiloğlu, İbrahim Ersoylu, Mensur Zirek, Murat Mahmutyazıcıoğlu, Pınar Yıldırım, Zeynep Çelik Kureş
Süre: 80 dk.
Ne zaman izlenebilir?: 23 Aralık Çarşamba, 20.30, Kadıköy’deki Emek Sahnesi’nde.

Çetin bir anne-oğul buluşması
D22’den bir anne-oğul öyküsü. Yıllar sonra oğluna kavuşan Hatice ile hayatını sokaklarda akordeon çalarak kazanan hasta oğlu Mehmet için hesaplaşma zamanı… Hayatın torbacılar, hırsızlar ve polis müdahaleleri arasında akıp geçtiği bir mahalledeki tek göz evden, ışıltılı televizyon dünyasına uzanan bir oyun… Yılın çıkış yapan erkek oyuncularından Berkay Ateş’i izlemek için iyi fırsat.

KUŞ ÖPÜCÜĞÜ
Yazan:
Berkay Ateş
Yöneten: Can Kulan, Emir Çubukçu
Oyuncular: Berkay Ateş, Güneş Hayat, Mesut Özkeçeci
Süre: 90 dk.
Ne zaman izlenebilir?: 19 ve 21 Aralık, 20.30. Galata’daki D22’de.

Shakespeare Türkiye’ye gelse…
Shakespeare’in yolu günümüzde, ‘Hamlet’in mezarcı sahnesinin prova edildiği bir tiyatroya düşerse neler olur? ‘Komşuda Tiyatro’nun bu ilk projesi, Hülya Karakaş’ın kaleme aldığı bir politik hiciv. İki kadın oyuncu ve,oyun karakteri Hamlet, kendilerini eğlenceli bir Türkiye tartışması içinde buluyor. Karşılıklı yanlış anlamaların sürdüğü, Türkiye’yi Danimarka, Elsinore Sarayı’nı Ak Saray ile karıştırmayla geçen eğlenceli bir oyun.

SHAKESPEARE’İN KERİMELERİ
Yazan&yöneten: Hülya Karakaş
Oyuncular: Eda Özdemir, Hülya Karakaş, Mesut Dalkılıç
Süre: 70 dk.
Ne zaman izlenebilir?: 26 Aralık Cumartesi. 20.30. Cihangir’deki Tatavla Sahnesi’nde.

Radikal

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.