Sanat Haykırır, “Tiyatro Gürler”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sardunya Cicekleri AfissMimesis Haber/ Küçük insanın hayatta tutunma çabasından güç alarak daha yeni ve özgün bir tiyatro için yola çıkan Tiyatro Gürler, bu sezon ilk kez seyirci ile buluşmaya hazırlanıyor.     “Sanat Haykırır, Tiyatro Gürler” diyerek sanatın baskın gücüne inanan ekip, ilk oyunu Sardunya Çiçekleri’ni sahneye koymanın heyecanını yaşıyor.

Şimdi bana kaybolan yıllarımı verseler

Şimdi bana seninle bir ömür vadetseler

Şimdi bana yeniden ister misin deseler

Tek bir söz bile söylemeye hakkın yok.

Sardunya Çiçekleri oyunu alanında deneyimli isimleri de bir araya getiriyor. Toplumsal yanı ağır basan oyunun yazarlığı Elçin Gürler’e aitken, yönetmenliğini Devlet Tiyatrolarının deneyimli ismi ve İstanbul Devlet Tiyatrosu Müdür Yardımcısı Ayşen İnci üstleniyor. Oyunda Yasemin Tunca, Koray Kadirağa, İzzet Civril, Gözde Gülbay, Gizem Genç ve Onur Bilge yer alıyor. Dekor tasarımını Burhan Yılmaz üstlenirken, oyunun müzikleri Can Atilla’ya, müzik uygulaması ise Melikcan Zaman’a ait. Gerçekçi dokuların olduğu oyunda Sezen Aksu şarkıları da yer alıyor. Oyunda kullanılan şarkılar sosyal sorumluluk tarafı da bu özel projede Sezen Aksu’nun izniyle kullanılıyor. Oyunun ışık tasarımı ve prodüksiyon-uygulama kısmını ise yine bir başka deneyimli isim Enver Başar üstleniyor.

Sardunya Çiçekleri’nin konusu ise kısaca şöyle; Çiçeklerine bir inci gibi bakan Gönül ve babası Sefa Bey’in sıradan hayatları, geçim sıkıntısını aşma çabasıyla geçmektedir. Petek ve Nimet’se kolay yoldan değiştirecekleri bir hayatın hayalini kurmaktadır. Ailesini yıllar önce terk eden İbrahim, bir gece vakti geri döner. Amacı elindeki maddeleri satıp kısa süre içerisinde yeni bir hayata başlamaktır. İbrahim’in planına babasının genç eşi Nimet’te dâhil olunca orta halli bu ailenin fertleri hiçte beklemedikleri olayların içinde bulacaktır kendilerini…

Sardunya Çiçekleri, her türlü toprakta yetişir. Bakımı kolaydır ancak değişikliklerden çabuk etkilenir, tıpkı insanlar gibi. Yetiştiği saksıya ev gibi uyum sağlar.

Sınıf atlamanın ve her ne olursa olsun zengin olmanın bir tutku olduğu günümüz dünyasında “Sardunya Çiçekleri” orta halli bir aile yaşam mücadelesi üzerinden derdini seyirciye aktarmaktadır. Oyunda, gerçek mutluluğun ve bir çatı altında aile olmanın zorluğu güncel bir dil ile işlenmiştir.

 

SARDUNYA ÇİÇEKLERİ

Yazan: Elçin Gürler

Yöneten ve Dramaturg: Ayşen İnci

Dekor Tasarım: Burhan Yılmaz

Işık Tasarım: Enver Başar

Müzik: Can Atilla

Müzik Uygulama: Melikcan Zaman

Asistan: Gizem Genç

Işık Uygulama: Bülent Yalçın

Oyuncular: Gizem Genç ,Gözde Gülbay, İzzet Civril, Koray Kadirağa, Onur Bilge, Yasemin Tunca (alfabetik sırayla)

Sanat Yönetmeni: Elçin Gürler

Prodüksiyon Uygulama: Enver Başar

daha fazla bilgi için:sardunyacicekleri.com

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.