Bursa Şehir Tiyatrosu’nun Amatör Kolu Çalışmalarına Başladı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

sehir-tiyatrosu-nun-amator-kol-u-7935273_x_6881_oBursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından, tiyatronun sanat olarak algılanması ve yaygınlaşmasına yönelik olarak oluşturulan ‘Amatör Tiyatro Kolu’ çalışmalarına başladı. Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni E. Ertan Akman’ın koordinasyonunu üstlendiği programa tiyatro sanatına ilgi duyan 21 yaş ve üzerindeki vatandaşlar katıldı. Programa başvuru yapan adaylardan seçmelerde başarılı olan tiyatro sevdalıları, ‘Amatör Gençlik Tiyatrosu’ ve ‘Yetişkin’ kategorilerinde eğitimlerine başladı.

Şehir Tiyatrosu sanatçılarının görev aldığı program ile tiyatro tekniklerinden yararlanılarak iletişim becerileri, bedensel ve sözel ifade, düzgün konuşma, yaratıcılık, uyum, güven, empati, muhakeme, hayal ve gözlem, eleştiri/özeleştiri becerilerinin gelişimi amaçlanıyor.

Şehir Tiyatrosu sanatçıları nezaretinde 1 ay süre ile 2 ayrı grupta sürdürülecek çalışmalar sonucunda; oyun grupları belirlenerek provalara başlanacak. Prova sürecinin 2,5 ay süreceği programların ardından hazırlanacak oyunların ise sezon içinde Şehir Tiyatrosu sahnelerinde periyodik olarak gösterimi hedefleniyor.

Sondakika

 

Paylaş.

Yanıtla