Zabel Yesayan’ın hayatı BÜKAK tarafından sahnelenecek

Pinterest LinkedIn Tumblr +

zabel-yeseyanBoğaziçi Üniversitesi Kadın Araştırmaları Kulübü (BÜKAK) yeni çalışmasında Ermeni Feminist Yazar Zabel Yesayan’ın hayatını sahneye koyuyor. Oyun 13 Aralık günü saat 19:00 da Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezinde (Etiler Mah. Cengiz Topel Caddesi, Uçaksavar Kampüsü) sahnelenecek.

Oyun, Zabel Yesayan’ın çocukluk ve gençlik anılarında iz bırakan kadınların hikayelerini, onun gözünden anlatıyor; mutlu, kederli, meraklı, sinirli, şevkatli, yalnız ya da özgür kadınların hikayelerini anlatıyor.

Boğaziçi Üniversitesi Kadın araştırmaları kulübü oyunu şöyle tarif ediyor “Üsküdar’ın Silahtar mahallesinde dünyaya gelen bir çocuk. Evini, sokağını, ailesini, arkadaşlarını, komşularını izliyor merakla. İçinde büyüdüğü bu dünyada hayatına girip çıkan kadınların hikayelerini biriktiriyor. Yıllar sonra, İstanbul’dan bir daha dönmemek üzere ayrıldığında çocukluğunu ve gençliğini hatırlayacak, artık geride kalan bu dünyayı yazacak Silahtar Bahçeleri (Silihdari Bardeznerı) adlı anı kitabında.”

Birgün

Paylaş.

Yanıtla