Ankara Devinim Tiyatro’ dan Ben Frida Kahlo “Otoportre”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

indexAnkara Devinim Tiyatro 5. Sanat yılında Meksika’ lı ünlü ressam Frida KAHLO’ nun yaşam öyküsünü sahneye taşıyor. Ahmet YAPAR’ ın yazıp yönettiği oyunda Frida KAHLO’ yu Fatmanur İSMAİLÇEBİ oynuyor. Oyunun müzik düzenlemesi Didem DOĞAN ve Abdullah Demir ÇİÇEK’ e ait.

Oyun, Frida KAHLO’ nun Meksika’ da gerçekleştirdiği ilk ve son resim sergisinde geçmekte. Frida’ nın yaşadığı acı, aşk, resim ve devrim dolu yaşam öyküsünü Frida’ nın kendini ağzından izleyiciye aktarıyor. Çocukluğundan ölümüne kadar çektiği acılar, yaşadığı inişli çıkışlı aşklar ve komünist kimliğiyle içinde bulunduğu eylemleri resmeden, yazan Frida’ nın hikâyesi 14 Mart ve 28 Mart 2016 Pazartesi 20.00′ da Ankara Devlet Tiyatrosu AKÜN SAHNESİ’ nde izleyici karşısında olacak.

Oyunun biletleri biletinial.com adresinde.
Detaylı bilgi ve gişe / rezervasyon için 0535 475 05 68 nolu telefondan bilgi alınabilir.

DEVİNİM TİYATRO TARİHÇE

Devinim Tiyatro, tiyatro tutkunu, tiyatro sevdalısı insanların kurmadığı, tam tersine tiyatroyu eleştiren, saplantı haline getirmeyen insanların oluşturduğu bir ekiptir. 10 Ağustos 2010 tarihinde Ahmet YAPAR öncülüğüyle kurulmuştur. 15 Ekim 2010 tarihinde de ilk oyunları olan Roberto Zucco isimli oyunla seyirci karşısına çıkmışlardır.

Her tiyatro gibi karmaşık süreçlerden geçerek Ankara’ da kendini tekrar eden yapımlardan sıyrılmak, ismi gibi yeni arayışlar, yenilikler içinde olma gayretindedir.

Tiyatroyu sisteme boyayanlara inat, tiyatroyu sistemden sıyıramayanlara inat, öncelikle Türkiye’ deki tiyatro anlayışını ve arayışını eleştirerek kendine bir yer bulma çabasındadır. Türk Tiyatrosu’ nun suskun, yorgun ve baskı altında kalan döneminden sıyrılıp, korkmadan, kuruluşunda kimseden maddi ve manevi destek almadan yoluna devam etmekte, yanlış yapa yapa ama yine tiyatro yapa yapa Türk Tiyatrosu’ na bir “devinim” kazandırma iddiasındadır.

Devinim Tiyatro’ nun bugüne kadar hazırlamış olduğu oyunlar;

Bernard Marie Koltés – ROBERTO ZUCCO

Anton Çehov – AYI – SAYFİYEDE YAZ – KUĞUNUN ŞARKISI
BİR EVLENME TEKLİFİ – TÜTÜNÜN ZARARLARI

Bertolt Brecht – MUHBİR

Eugéne Ionesco – İKİ KİŞİLİK HIRGÜR

Ahmet Yapar – EŞ ZAMANLI AŞKLAR

Marsha Norman – İYİ GECELER ANNE

Stefan Zweig – SATRANÇ (UYARLAYAN: Ahmet YAPAR)

Yunus Emre Gümüş – BARDAKÇI BABA

Ahmet YAPAR – BEN FRIDA KAHLO “OTOPORTRE”

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.