Barış İçin Yayıncılar: Akademisyenleri Destekliyoruz

Pinterest LinkedIn Tumblr +

barış için yayıncılarBarış İçin Akademisyenlerin yayınladığı bildiri sonrasında imzacı akademisyenlere yönelen tehdit, baskı ve gözaltılara tepki göstermek, düşünce, ifade ve yayınlama özgürlüğünü baltalayan baskı ortamının sona ermesi talebini seslendirmek amacıyla Barış İçin Yayıncılar “Biz de bu suça ortak olmayacağız!” dedi.

Yayıncıların imzaya açtığı bildiri şöyle:

“Mesleğimizi ancak düşünce ve ifade özgürlüğünün bulunduğu bir ortamda sürdürebilecek olan biz yayıncılar, Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi’ne yönelen saldırıları kınıyoruz. Yaşam hakkını, eşitlik ve barışı savunabilmek için özgür düşüncenin şart olduğunu vurguluyoruz. Barıştan yana tavır alan akademisyenlerin, yazarların yayıncısı olmaktan gurur duyduğumuzu, asla boyun eğmeyeceğimizi beyan ediyoruz. Biz de bu suça ortak olmayacağız!”

BİLDİRİYE İMZA İLE DESTEK VEREN YAYINEVLERİ 

Agora, Alef, Aram, Aras, Avesta, Ayizi, Aykırı, Ayrıntı, Barış İlhan, Belge, BGST, Bulut, Can, Cem, Ceylan, Dedalus, Dipnot, Encore, Epos, Epsilon, Evrensel Basım Yayın, Güldünya, Habitus, Herdem, Hit, Islık, İletişim, İthaki, Kalkedon, Kıbrıs Khora, Kolektif, Kök, Literatür, Metis, Morışık, Norgunk, NotaBene, Notos, Omega, Otonom, Paloma, Pan, Pencere,Sanatatak, Say, Sel, Siren, Sorun, Varlık, Verita, Versus, Yordam

Evrensel

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.