Belediye Necip Fazıl İçin Sanatçıları Aşağıladı: Oynamak da, İzlemek de İsteyen Yok

Pinterest LinkedIn Tumblr +

belediye-necip-fazil-icin-sanatcilari-asagiladi-oynamak-da-izlemek-de-isteyen-yok-105491-5İstanbul Şehir Tiyatroları tartışmalarına belediye de dahil oldu. Yeni Şafak’a konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür İşleri Daire Başkanı Abdurrahman Şen, sanatçılarla ilgili sert ifadeler kullandı: “Reji zayıflıklarından oyuncu ciddiyetsizliğine kadar sorunlar var. Dünya üzerinde Şehir Tiyatroları kadar özgür bir kurum olduğunu düşünmüyorum. Biz özgür değiliz diyenlerin biz sanatçı değiliz diye bağırması lazım.”

Sanatçılar için ağır ifadeler kullanan ve aşağılayan Daire Başkanı’nın, söyleşinin devamında “Sanatçı her rolü oynar diyenler, konu Necip Fazıl olunca oynamam diyor.” şeklinde konuşması, sanatçılara saldırmasının asıl nedenini ortaya koyuyor: Israrla dayattıkları Necip Fazıl oyununu kimsenin yönetmeye ve oynamaya yanaşmaması.

Erhan Yazıcıoğlu’nun “Verilen sözler tutulmadı. Mahcup oldum” diyerek istifasının ardından genel sanat yönetmenliğine Süha Uygur’un getirildiği İstanbul Şehir Tiyatroları’nda tartışmalara bu kez belediye de dahil oldu. Yeni Şafak’tan Seray Şahinler’e konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Abdurrahman Şen, sanatçılarla ilgili hayli sert, tartışılacak ifadeler kullandı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Paylaş.

Yanıtla