Kıyı Ege ve Ege Tiyatrolar Birliği Söke’de Buluşuyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +
yayindakiler-kiyi-ege-ve-ege-tiyatrolar-birligi-soke-de-bulusuyor-1568a7c0f8c5e7-1568a7c0f8c62a1568a7c0f8c66b-1568a7c0f8c6acEge bölgesinde tiyatro yapan sanat dernekleri, halk eğitim ve gençlik merkezleri tiyatroları, Belediye ve Şehir Tiyatroları ile özel tiyatrolardan oluşan birliğin 2016 yılının ilk buluşması, Söke Belediyesi Şehir Tiyatrosu öncülüğünde Söke gerçekleştirilecek. Edirne’den Fethiye’ye, Seferihisar’dan Denizli’ye, Balıkesir’den Muğla’ya, Aydın’dan Manisa’ya, Ayvalık’tan Salihli’ye, Kuşadası’ndan Milas’a, Turgutlu’dan Çeşme’ye, Narlıdere’den Bayraklıya, Marmaris’ten Karşıyaka’ya, Bornova’dan Çiğli’ye, Aliağa’dan Menemen’e elli kadar tiyatro ekibinin katılacağı buluşma 8-10 Ocak 2016 tarihleri arasında Söke’de gerçekleştirilecek.
Söke Belediyesi’nin ev sahipliğinde üç gün sürecek olan buluşmada Çocuklarla Yaratıcı Drama Atölyesi, Oyunculuk Atölyesi, Konuşmacı olarak Prof. Dr. Özdemir Nutku ve Prof. Dr. Hülya Nutku’nun katılacağı 2.Dünya Savaşı Sonrası Tiyatrodaki Yeni Yönelimler konulu söyleşi, Makyaj Atölye Çalışmaları, Kuşadası Elifname Tiyatrosu tarafından “Kel Şarkıcı” oyunu, Söke Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından da “Hadi Öldürsene Canikom” adlı oyun sahnelenecek. Söke Belediyesi Recep Yazıcıoğlu Kültür Salonunda sahnelenecek olan tiyatro ve etkinlikleri sanatseverler ücretsiz olarak takip edebilecek. Kıyı Ege ve Ege bölgesi içerisindeki tiyatroların içinde bulundukları sorunlar ve çözüm önerileri hakkında görüşlerin de dile getirileceği buluşmada; genel olarak tiyatrocuların bilhassa büyük zahmetlerle insanlara tiyatro ve sanat bilincini aşılamaya çalışan özel tiyatroların yaşadıkları sıkıntılar üzerinde durulmasının yanı sıra Birliğin 7. Toplantısı da da yapılacak.
Söke Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Hüseyin Akkaya; “Son zamanlarda sanata zaman ve para ayrılmadığı, kütüphanelerin kapatıldığı bir dönemde Söke Belediyesi ile Söke Belediyesi Şehir Tiyatromuzun Sanata ve bu gibi çalışmalar yapan tiyatro yönetmenlerini Söke’de buluşturması ayrı bir öneme sahiptir. Etkinlik kapsamında elli tiyatro yönetmeni Sökemize gelecek, Sökemizi tanıyacak ve Sökemizde kültür elçiliği yapacaktır” dedi.

yayındakiler.com

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.