KuirFest’te Bugün

Pinterest LinkedIn Tumblr +

   KuirFest İst510anbul macerası için yola çıkmadan önce bugün Ankara’da festivalin beğenilen uzun metrajlı yapımlarından birkaçını Kızılay Büyülü Fener Sineması’nda takipçileriyle buluşturuyor olacak.

    14 Ocak’ta başlayan Pembe Hayat KuirFest hafta boyunca dünyanın her yerinde dikkat çeken yapımlar, sinema tarihine damgasını vuran kült filmler, özel gösterimler ve seçkilerin yanı sıra söyleşiler, partiler, sergi ve atölyelerle Ankara’yı gökkuşağı renklerine boyadı.

‘Gökkuşağının Altında’ bölümünde yer alan, yıl boyunca kuir festivallerde adından söz ettiren Kırık Gardenyalar(Broken Gardenias, 2014) saat 16.45’te izlenebilir. Film, çevresi tarafından tuhaflığıyla bilinen içe kapanık Jenni’nin, sokaklarda yaşayan ve illegal yollardan hayatını kazanan, Jenni’nin tam zıddı olacak şekilde dışa dönük biri olan Sam ile tanışması ve bir araba çalarak birlikte Jenni’nin Los Angeles’ta yaşayan babasını bulmak üzere yola çıkmalarını anlatan bir kara komedi.

Kırık Gardenyalar’ın ardından saat 19.00’da, iki eski arkadaş Martin ve Tomaz’ın Brezilya’nın güney kıyılarında geçirdikleri bir hafta sonunu konu alan Kıyı’yı (Beira-Mar, 2015) gösterilecek. İki arkadaşın aşk ve dostluk arasında gidip gelen ilişkilerini anlatan Brezilya yapımı, bir büyüme ve kimlik arayışı hikâyesi. ‘Kuir Belgeseller’den Gizli Dosya: Tab Hunter (Tab Hunter Confidential, 2015) ise 21.30’da yeniden KuirFest izleyicisinin karşısına çıkıyor olacak. Belgesel, 1950’lerin genç yıldızlarından Tab Hunter’ın gey kimliğinin ifşa olma sürecini stüdyo sistemi ve Hollywood dünyası çerçevesinde mercek altına alıyor.

KuirFest biterken Cemal Akyüz, Tom Kalin ve dramaqueer’in işlerinin yer aldığı, küratörlüğünü Aykan Safoğlu’nun üstlendiği ‘Seni Burada Bekliyoruz’ sergisini Torun’da ziyaret edebilirsiniz. (ÇT)

İstanbul – BİA Haber Merkezi

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.