Musa Kart’a 301 Soruşturması

Pinterest LinkedIn Tumblr +

510 (1)Cumhuriyet çizeri Musa Kart hakkında Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği’nin şikayeti üzerine TCK 301’den soruşturma başlatıldı.

Genel Sekreterliği’nin şikayeti sonucu Cumhuriyet çizerlerinden Musa Kart hakkında 8 Aralık 2015 tarihli karikatürü nedeniyle TCK 301’den soruşturması başlatıldı.

 Cumhuriyet’in haberine göre Kart hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iftira ve Türk Ceza Kanunu’nun 301. maddesinde düzenlenen “Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin kurum ve organlarını aşağılama” iddiasıyla yasal işlem başlatılmasını talep etti. Kart şüpheli sıfatıyla ifadesi alınmak üzere İstanbul Adliyesi’ne çağrıldı.

Soruşturma kararını şöyle değerlendiren çizer “Bir kısım yargının, bir kısım medya gibi Saray tarafından yönlendirildiğini iddia ediyorum karikatürümde. Size diktatör denilmesini istemiyorsanız her iddiayı ceza tehdidiyle karşılamamanız gerekir. Demokrasilerde iddiaya, karşı iddiayla yanıt verilir. Bu karikatür, sevgili kardeşlerim Can ve Erdem’le dayanışma amacıyla çizildi. Yapılmak istenen dayanışma sergileyenlere gözdağı vermek ise boşuna gayret diyorum!” diye konuştu. (EA

İstanbul – BİA Haber Merkezi

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.