Promesa = Garantía

Pinterest LinkedIn Tumblr +

image003Mimesis Haber / Ankara Sanat Tiyatrosu ve AYSA Prodüksiyon’un birlikte sahneye koyduğu Güven Kıraç ve Emre Karayel’in rolleri paylaştığı, dekor ve kostüm tasarımını Şirin Dağtekin’in üstlendiği, yönetmenliğini ise İskender Altın’ın yaptığı Kredi adlı oyun ilk iki gösterimini gerçekleştirdi.

Kadıköy Halk Eğitim Merkezindeki oyuna seyirciler yoğun ilgi gösterdi.

Kredi almak için teminat adına sözden başka bir şey sunamayan müşteri Antonio’nun, banka müdürü Gregorio’nun sözleri ile ikna edeceği, en küçük inisiyatifi bile kullanamayacak kadar güven hissinden yoksun müdürün ise başta aşağıladığı müşterinin ayaklarına kapanacağı bir süreç izleniyor.

Uzun bir aradan sonra tiyatro sahnelerine dönen Güven Kıraç, Gregorio karakterini oldukça dinamik bir performans ile canlandırıyor; ancak bu performans oyuncular arasında ritim dengesizliğinin ortaya çıkardığı arazları pek de gideremiyor.

İspanya’da ekonomik kriz ilk sinyallerini vermeye başladığında İspanyol oyun yazarı Jordi Galceran tarafından kaleme alınan, Türkçe çevirisini Deniz Yıldız’ın yaptığı “Kredi”; sosyo-ekonomik politikaları eleştirirken, insan ilişkileri üzerine, kadın, erkek ilişkileri üzerine aşırı güven ve aşırı güvensizlik üzerinden de bir tartışmayı seyircilerin önüne getiriyor.

Kredi oyunu başta Ankara ve İstanbul’da olmak üzere gösterilmeye devam edecek.

Fırat Kuyurtar / Mimesis Haber

Paylaş.

Yanıtla