Sokağa Çıkma Yasaklarının Gölgesinde 

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sokağa çıkma yasakları artan sivil kayıplarla hala sürüyor. Tıpkı  Sofokles’in oyunu Antigone’deki gibi vurulan sivillerin cenazelerinin kaldırılmasına izin verilmiyor. Fakat zulüm Sofokles’in hayal gücünü aşıyor. Öldürülenler arasında üç aylık bir bebek ve onu hastaneye götürmek isteyen yaşlı dedesi, yaralı yaşlı bir kadına yardım ederken vurulan bir sağlık görevlisi var.

Bu çatışma döneminde sanatçılardan çıkan sesler ise şöyle: Haluk Bilginer savaş çığırtkanlarına lanet olsun dedi. İlkay Akkaya şiddetin sesini bastırıp barışın sesini yükseltebilmeyi vurguladı, Levent Üzümcü hiç kimsenin vicdansızlığına kulp bulamayacağını söyledi. Barış Atay halkın faşist saldırılar karşısında direnişinin meşru olduğunu belirtti.Yasemin Göksu birleşip Doğu’ya akmalıyız dedi. Sezen Aksu bu çılgınlıktan çıkış yolu olarak yaşamak ve yaşatmayı işaret etti.

Ayrıca aralarında sanatçı Lale Mansur, Orhan Alkaya, Zeynep Tanbay’ın da bulunduğu 106 kişilik bir aydın grubu Diyarbakır’da buluştu. “Diyarbakır’dan bütün Türkiye’ye sesleniyoruz; koşar adım iç savaşa gidiyoruz, farkında mıyız? ” diyen Lale Mansur’un okuduğu çağrı metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Diğer yandan tutuklulukları bir ayı geçen Can Dündar ve Erdem Gül’e destek için Umut Nöbeti devam ediyor. Genco Erkal, Tülay Ünal, Rutkay Aziz, Pelin Batu tepkilerini dile getiriyorlar.

***

Savaşa, faşizme karşı çıkan seslerin yükselmesi dileğiyle! 2016 barışın gerçekleştiği bir yıl olsun!

Paylaş.

Yazarın bütün yazıları için: EDİTÖR

1 Yorum

  1. Diyarbakırın Lice ve Hani ilcelerine baglı 13 koyde, bugun saat 05.00 ten gecerli olmak uzere sokaga cıkma yasagı ilan edildi.

Yanıtla