Süha Uygur’un Görevden Alınması için Dava Açıyorlar

Pinterest LinkedIn Tumblr +

süha uygur[Cumhuriyet Gazetesi’nden Ceren Çıplak’ın haberini paylaşıyoruz.] Edindiğimiz bilgiye göre, İstanbul Şehir Tiyatrosu Sanatçıları Derneği, (İŞTİSAN) Süha Uygur’un genel sanat yönetmeliğine atanmasına itiraz davası açmaya hazırlanıyor. Süha Uygur’un atamasının eğitim ve memuriyet anlamında Şehir Tiyatroları’nın yönetmeliğinin ilgili maddelerine uymadığını ve hukuksuz ve usulsüz bir şekilde yapıldığı belirtiliyor. Kulislerde, Uygur’un, kurumun sorunlarına çözüm getiremeyeceği, zaten sorunları da çözmemesi için atandığı ile dışarıdan hazır projeler getirerek çalışacağı konuşuluyor.

ŞEHİR TİYATROLARI’NDA SULAR DURULMUYOR

Süha Uygur’un görevden alınması için dava açıyorlar.
Erhan Yazıcıoğlu’nun istifasının ardından Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği koltuğuna atanmasıyla tiyatro dünyasında şaşkınlık yaratan Süha Uygur:
‘Ben de şaşırdım’

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları (İBBŞT) yeni Genel Sanat Yönetmeni Süha Uygur, dün, Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde basın mensuplarıyla buluştu.

Anımsanacağı üzere, “Tiyatroyu tiyatrocular yönetir” ilkesini kabul ettiremediği için ekibiyle birlikte aralık ayı sonunda istifa eden Şehir Tiyatroları eski Genel Sanat Yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu’nun yerine usta tiyatro oyuncusu Nejat Uygur’un oğlu Süha Uygur atanmıştı.

Uygur’un atanması gerek Şehir Tiyatroları’nda gerek tiyatro sektöründe sürpriz bir isim olarak değerlendirilmiş, tiyatro dünyasında da şaşkınlık yaratmıştı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Paylaş.

Yanıtla