TGC’den “Gazeteci Olmak, Gazeteci Ölmek” Etkinliği

Pinterest LinkedIn Tumblr +

türkiye gazeteciler cemiyetiTGC, Bakırköy Belediyesi ile 24 Ocak saat 15.00-17.00 arasında Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde “Türkiye’de Gazeteci Olmak, Gazeteci Ölmek!” başlıklı bir etkinlik düzenliyor. Gazeteci Uğur Mumcu’nun öldürüldüğü tarih olan 24 Ocak’ta TGC, ölümlerden, tutuklamalardan geriye kalan meslektaşları olarak onları unutmadıklarını göstermek, özlemle anmak ve mesleğin sorunlarını bir kez daha dile getirmek için gazetecileri bir araya getiriyor.

Etkinlikle ilgili TGC açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“6 Nisan 1909’da Hasan Fehmi Bey’in öldürülmesinden başlayarak bugüne kadar gazetecilere yönelik kıyım, şiddet durmadı. Hrant Dink, Abdi İpekçi, Çetin Emeç, Ahmet Taner Kışlalı, Bahriye Üçok, Metin Göktepe, Muammer Aksoy, Turan Dursun, Musa Anter, Ümit Kaftancıoğlu, Nuh Köklü gibi 65 değerli gazeteci öldürüldü. Bugün itibarıyla da 32 gazeteci tutuklu. 2015 yılında ise 500 gazeteci işsiz kaldı.

24 Ocak 2016 Pazar günü bu koşullar altında bir araya gelecek gazetecilerin yanında tiyatro sanatçısı Emre Kınay ve piyanist Şevki Karayel de olacak.

Müzik ve şiirle de tutuklu gazetecilere selam gönderilecek.

TGC Başkanı Turgay Olcayto ve Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu’nun açılış konuşmalarını yapacağı etkinliğin moderatörleri TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş ve gazeteci-yazar Yasemin Arpa.”

Forumda yer alacak isimler şöyle:

Ahmet Abakay (Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı), Altan Öymen (Radikal Gazetesi Yazarı), Aydın Engin (Cumhuriyet Gazetesi Yazarı), Fatih Polat (Evrensel Gazetesi Yayın Yönetmeni), Göksel Göksu (CNN Türk Muhabiri), Hıfzı Topuz (Gazeteci, Yazar), Kadri Gürsel (Basın Enstitüsü Derneği Başkanı),Metin Uca (Gazeteci), Mihail Vasiliyadis (Apovyematini Gazetesi Sahibi), Nedim Şener (Posta Gazetesi Yazarı), Sibel Köklü (Yurt Gazetesi Ekonomi Editörü-Öldürülen gazeteci Nuh Köklü’nün eşi), Tarık Akan(Sanatçı), Uğur Güç (Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı).

CNN Türk

Paylaş.

Yanıtla