Tiyatrocu Ferhan Şensoy: Gidişata Karşı Olanlar, Bir Şemsiye Altında Toplanın

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ferhan-sensoyTek kişilik oyunu Ferhangi Şeyler’de günlük gazeteleri okuyup yorum yapan Ferhan Şensoy, Diyanet’in ‘babanın kızına şehvet duyması‘na ilişkin fetva skandalı için “Bu fetvayı kim verdiyse orada şizoid bir durum var. Bu gidişata karşı olanlar. Anti-şizoid şemsiye altında toplanmalı ve direnmeli” dedi.

Cumhuriyet’ten Ceren Çıplak’a mülakat veren Şensoy, ülkede bir şizoid yağmuru olduğunu savunarak sözlerine şöyle devam etti: “Parçalanmamamız lazım. Onlar gibi olmayanlar bir araya gelemiyorlar, böyle bir sorunumuz var. Bu düşünceye karşı olup kendi aralarında bir türlü toparlanamayan bir kalabalık var. Şizoid yağmuruna ve gidişata karşı olanların, anti-şizoid bir şemsiye altında toplanması ve direnmesi gerekiyor.”

Erdal İnönü gizlice bilet alır izlerdi’

Oyununda siyasi isimlerin, özellikle de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın sivri dilli esprilerle eleştirildiği hatırlatılan Şensoy’a, oyunu izlemesi durumunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan fırça yiyip yemeyeceği de soruldu.

Şensoy soruya şu yanıtı verdi: “Ben onun yanında çalışmıyorum, fırça atamaz. Tabii ki hoşlanmayacağından eminim ama Erdoğan’ın tiyatro izleyeceğini de sanmıyorum. Zaten onun tiyatroya gittiğini hiç duymadım. Hiçbir siyasiyi davet etmem fakat rahmetli Erdal İnönü gizlice bilet alır izlerdi.”

Diken

Paylaş.

Yanıtla