Yarıyıl Tatilinde Kültür-Sanat

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Eğitim öğretim yılının ilk yarısının geride bırakılacağı yarından itibaren tiyatrodan sinemaya, operadan çeşitli sahne gösterilerine birçok etkinlik çocuklarla buluşacak.

Çocuklar, kültür ve sanat etkinlikleri ile keyifli bir yarıyıl tatili geçirecek. Beyaz perdede 6 animasyon filmi vizyonda. Devlet Tiyatroları (DT), Devlet Opera ve Balesi (DOB), özel tiyatrolar ve müzeler, çocuklarını sanatsal ve kültürel aktivitelerle buluşturmak isteyen ailelere farklı seçenekler sunuyor.
resized_e9888-61c1c417eticocuk2
15 günlük tatil boyunca çocukları izleyebileceği bazı etkinlikler şöyle:
Senaryosunu Meg LeFauve’nin yazdığı, yönetmenliğini Peter Sohn’un yaptığı animasyon türündeki ‘İyi Bir Dinazor’, dinazor Arlo’nun maceralarını konu alıyor.

Vizyona 8 Ocak’ta giren ‘Sevimli Tilki’ isimli animasyon filmin yönetmenliğini Ge Shuiying yapıyor. Filmde, yetenekli bir ajan olan ve Havuç şehrine giden Sevimli Tilki F.O.X.’un, şehrin iyi kalpli dost tavşanlarının arasına sızmış yapay tavşanı bulma mücadelesi aktarılıyor.

Gerçek karakterlerin de yer aldığı ve Türkiye’de yapılan ilk animasyon filmi olan ‘Köstebekgiller 2: Gölgenin Tılsımı’, 22 Ocak’ta vizyona girecek.

22 Ocak’ta vizyona girecek bir diğer film, Karlar Kralı Norm. Amerika Birleşik Devletleri, Hindistan, İrlanda ortak yapımı animasyon filmi, kutup ayısı Norm ve üç arkadaşının maceralarını seyirciye sunuyor.

Bülent Üstün’ün çizgi roman dizisinden uyarlanan animasyon filmi Kötü Kedi Şerafettin’in senaryosunu Levent Kazak yazdı, yönetmenliğini Ayşe Ünal ve Mehmet Kurtuluş üstlendi. 5 Şubat’ta vizyona girecek ve Demet Evgar, Okan Yalabık, Uğur Yücel, Ayşen Gruda, Ahmet Mümtaz Taylan, Yekta Kopan gibi ünlü isimlerin seslendirdiği filmde, Kedi Şero’nun Beyoğlu’nda geçen serüveni anlatılıyor.

Devlet Tiyatrolarında “Ben ve Sen” ve “Fırtına”

Ankara Devlet Tiyatrosunca sahnelenen, rejisörlüğünü Caner Kadir Gezener’in üstlendiği “Ben ve Sen” isimli çocuk oyunu, Doodle isminde bir çocuğun korkuları ile yüzleşmesini konu alıyor. 31 Ocak’ta Küçük Tiyatro’da sahnelenecek oyunun prömiyeri 22 Aralık 2015’te yapıldı.

William Shakespare’in ‘Fırtına’sı da yarıyıl tatilinde çocuklar için 31 Ocak’ta Cüneyt Gökçer’de tekrar sahnelenecek. Yönetmenliğini Kutay Sungar’ın yaptığı iki perdelik oyunda, Napoli Kralı Prospero ve kızı Miranda’nın hikayesi aktarılıyor.

İstanbul Devlet Tiyatrosunca sahnelenen, Kerem Gökçer’in yazdığı, Duygu Gökhan’ın yönettiği ‘Çiçeğim Solmasın’, 23 Ocak’ta Beylikdüzü Kültür Merkezi’nde, 31 Ocak’ta Bahçelievler Belediyesi Nurettin Topçu Kültür Merkezi’nde çocuklarla buluşacak.

İnsanların doğanın dengesini bozması ile başlayan sürecin çocukları etkilemesini konu eden oyun, çocukları doğa ile kucaklaşmaya çağırıyor.

Günay Erteki̇n ile Handan Ergi̇ydi̇ren Doğan’ın yazdığı ve Handan Ergi̇ydi̇ren Doğan’ın yönettiği ‘Purnima ve Sırlar Ormanı’, Hint prensesi Purnima’nın, Wenteka Dağları’nın ardındaki Indra Nehri’nin suyundan içerek sonsuz güzelliğe kavuşulabileceğini öğrenmesi sonucu başladığı maceralı yolculuğu ele alınıyor.

İstanbul Devlet Tiyatrosunca sahnelenen oyun, 23 Ocak’ta İstanbul Üniversitesi Akıngüç Sahnesi ile 31 Ocak Kozyatağı Kültür Merkezi’nde çocukların beğenisine sunulacak.

Çocuklar operada

Ankara Devlet Opera ve Balesi 25 Ekim’de dünya prömiyerini yaptığı ‘Kalp Korusu’nu 24 Ocak’ta Leyla Gencer Sahnesi’nde çocuklarla buluşturacak.

Liberettosu Meriç Bardakçı, rejisörlüğü Semih Bayrakdarlar’a ait olan müzikli çocuk oyunu, çok yetenekli bir ressam olduğu halde bu yeteneğini bencil ve duyarsız olması nedeniyle hep yanlış yönde kullanan ve çizdiği, boyadığı her şeyi tanınmaz hale getiren ressamın yapayalnız kalmasını konu ediniyor.

Ankara Yeni Sahne’de dünyaca ünlü çizgi karakter ‘Rapunzel’ müzikali Elif Tükenmez’in rejisi ile çocuklarla buluşuyor. 20 metre uzunluğunda saçları olan Rapunzel’in kulede saklanan Flynn’i esir almasını konu alan oyun, Flynn’in kuleden çıkmak için yakışıklı bir hırsızla anlaşma yapmasını anlatıyor.

Rapunzel müzikali, Ankara Yeni Sahne’de 23, 26, 29 Ocak ve 2, 5, 7 Şubat’ta sahnelenecek.

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.